Openbare Werken meest besproken ministerie
19 Nov 2012, 19:00
foto


Parlementariër Mahinder Rathipal (Nieuw Front/VHP) merkt op dat het ministerie van Openbare Werken (OW) het meest besproken departement is van de regering. Maar dan wel in negatieve zin. Gedurende de begrotingsbehandeling wordt dit ministerie door vrijwel alle parlementariërs besproken. Als het niet gaat om de door de regering te bouwen huizen of bruggen, zijn het de megaprojecten en tal van andere projecten die ter sprake worden gebracht.

“Via dit ministerie belooft de regering veel aan de gemeenschap, om daarna die beloften bij te stellen. Denkt u maar aan het huizenbouwprogramma; de 18.000 beloofde woningen zijn verdampt naar minder. Om de zaak te redden, wordt een huisvestingsplan ingediend dat niet is uit te voeren”, zegt Rathipal. De vorige week heeft coalitieparlementariër André Misikaba (Mega Combinatie/NDP) al met nadruk de regering gevraagd, om de constante ruis die er op dit ministerie is ongedaan te maken. “Die ruis is niet goed voor het regeerbeleid”, zei Misikaba.

Politiek gewin en nepotisme
Mahinder Jogi (Nieuw Front/VHP) heeft vandaag opgemerkt dat op dit ministerie de wettelijke regelingen niet worden nageleefd en dat door het parlement goedgekeurde begrotingsmiddelen, eigendunkelijk worden gewijzigd voor politiek gewin en nepotisme en worden ingezet voor andere projecten. Hij verwijst hier naar de bouw van de dijken in de districten Commewijne en Coronie.

Een deel van het geld dat bestemd is voor de dijk in Commewijne zou zijn gegaan naar het project aan de waterkant. Rathipal wil van minister Ramon Abrahams van Openbare Werken dan ook concreet weten wat er is gebeurd met het oorspronkelijk afwateringsproject van Pomona. Dit project zou een wijziging hebben ondergaan. Rathipal wil weten waarom, en wat de financiële en technische consequenties hiervan zijn.

Toename aantal dienstvoertuigen
In het parlement waren er ook vragen over het wagenpark van de regering, dat onder verantwoording valt van het ministerie van OW. Volgens Rathipal is er een enorme toename van dienstvoertuigen waar te nemen op alle ministeries. Volgens zijn informatie worden er wagens aangekocht, maar ook ingehuurd tegen bedragen tussen de SRD 400 en SRD 500.

Dit is in tegenstelling tot de begroting van 2012, waarin is opgenomen dat het huren van wagens voor de regering zou worden beperkt. Rathipal zegt dat veel van deze voertuigen anders dan voor de dienst worden ingezet. Hij wil weten waarom het huren van wagens zonder een openbare aanbesteding gebeurt en alleen bij aan de regering gerelateerde autoverhuurbedrijven.

Veel geld uitgegeven
Rathipal stelde nog veel meer vragen over Openbare Werken. Zo wilde hij weten wanneer de vuilophaaldienst eindelijk wordt verzelfstandigd. Volgens hem wordt door Openbare Werken veel geld uitgegeven, maar is er niet veel terecht gekomen van het milieu. Rathipal wil ook weten hoe het zit met plannen voor het aanschaffen van diverse gebouwen door de regering. Het gaat bij hem vooral om de koop van het zorghotel en een gebouw in Frankrijk om een ambassade in te huisvesten.

Ook vroeg hij naar de staat van de plannen voor de bouw van een aantal bruggen, de bouw van politiehuizen waaronder het hoofdgebouw van politie en de bouw en ingebruikname van de kantoren die zijn bestemd voor het Centraal Bureau voor Burgerzaken.

Minister Abrahams heeft zich tot nog toe niet in de assemblee laten zien tijdens de begrotingsbehandeling.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May