Stichtingen betreuren verwijderen bomen William Kraanplein
19 Nov 2012, 13:15
foto
De bomen van het William Kraanplein te Poelepantje zijn verwijderd. (Foto: Raoul Lith)


De oude amandelbomen die generaties lang stonden op het Williamkraanplein zijn verwijderd. De stichtingen Fiti Fu Wini en Beheer en Exploitatie Poelepantje zeggen niet verantwoordelijk te zijn hiervoor.

De beide stichtingen die geleid worden door Claudetta Toney zeggen in een persbericht dat ze voor behoud van erfgoed zijn. Het neerhalen van de amandelbomen strookt niet met de doelstelling van de beide organisaties.

De stichtingen zeggen wel verantwoordelijk te zijn voor het afbreken van de oude markthal, waarbinnen niet al te lange tijd een multi-purpose centrum voor en door Afro-Surinamers zal verrijzen. De stichtingen willen met dit nieuw op te zetten centrum de jeugd in de buurt stimuleren tot verdere ontwikkeling en de gehele omgeving ten dienste staan.

Ook in De Nationale Assemblee is deze kwestie besproken. Assembleelid Mahinder Jogi (Nieuw Front/VHP) zei de vorige week dat het ministerie van Openbare Werken op dit terrein bezig is. Er is kritiek over de gang van zaken rond dit terrein, dat uitgegeven is aan een stichting. De fractieleider van A Combinatie, Ronnie Brunswijk, wil eveneens opheldering hebben over William Kraanplein. Dit terrein wordt gebruikt door het Nationaal Vervoers Bedrijf, dat niet zonder slag of stoot van hier zal verhuizen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May