Lager Beroepsonderwijs krijgt vijf studierichtingen
19 Nov 2012, 15:30
foto


De onderwijsvernieuwing van het Lager Beroepsonderwijs (LBO) moet het aantal vroegtijdige schoolverlaters terugdringen. De structuur van het LBO in de dienstverlenende studierichtingen wordt vereenvoudigd. Er komen vijf studierichtingen: Handel en Administratie, Zorg en Welzijn, Mode en Commercie, Horeca en Toerisme en de Facilitaire Dienstverlening.

De opleidingsprogramma’s worden verdeeld over LBO-A, LBO-B en LBO-C, schrijft het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov). “Wij willen zoveel mogelijk onderwijs bieden aan alle leerlingen, zodat zij straks kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van ons land,” zegt Onderwijsminister Shirley Sitaldin. Ze is ervan overtuigd dat deze leerlingen “meer in staat zullen zijn om voor zichzelf te zorgen.”

Volgens haar is de onderwijsvernieuwing op LBO-niveau met vijf sectoren in de dienstverlening, “zeker een aanwinst voor vele leerlingen.” De nieuwe structuur van het LBO heeft naast de dienstverlenende sector, ook technische richtingen.
Edu’Actief zal de docenten in verschillende sessies scholen op didactisch en pedagogisch gebied, “om het maximale uit nieuwe leermiddelen te kunnen halen.”

Minov is een samenwerking aangegaan met Edu’Actief om niet alleen de moderne leermiddelen te leveren, maar ook een train-de-trainersprogramma te verzorgen voor het beroepsonderwijs in de dienstverlenende studierichtingen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May