Scholieren Lyceum krijgen informatie over ACP/EU-top
19 Nov 2012, 11:00
foto
Assembleelid Oesman Wangsabesari geeft uitleg aan de scholieren over ACP/EU-top. (Foto: Raoul Lith)


Leden van De Nationale Assemblee belast met de organisatie van de ACP/EU conferentie, hebben vanmorgen scholieren van Ewald P.Meyer Lyceum geïnformeerd over de top die in Suriname wordt gehouden. Op deze manier wordt de aandacht van de jongeren gevraagd voor dit uniek en groots evenement dat hier gehouden wordt.

Assembleelid Carl Breeveld, lid van de organisatie commissie, zegt aan Starnieuws dat met de scholieren is doorgenomen wat deze activiteit betekent voor het land en de effecten van zo een conferentie. Parlementariërs uit Afrika, Caribisch Gebied, landen uit de Pacific en Europa zullen bijeenkomen in Paramaribo. Dit heeft een 'spin-off' effect naar verschillende bedrijven. Bovendien wordt er extra bekendheid gegeven aan het land. Naast Breeveld werden de scholieren ook voorgelicht door Henk Ramnandanlal, Asiskumar Gajadien en Oesman Wangsabesari.

Breeveld merkt op dat het goed is om jongeren te betrekken bij dit gebeuren, waardoor zij zich betrokken voelen. Ook maatschappelijke groepen worden geïnformeerd. Intussen zijn de eerste mensen, van het secretariaat en technische commissie, al aangekomen in het land. Morgen worden meer dan honderd personen verwacht op de Johan Adolf Pengel luchthaven.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May