Santos geeft voorsprong uit handen
18 Nov 2012, 06:00
Een fragment uit de wedstrijd Santosh (rood) en A Coconut.

Het is Santos uit Nickerie zaterdag niet gelukt om de tweede thuiswedstrijd in winst om te zetten. De tegenstander was de ploeg van A Coconut uit Brokopondo. Deze wedstrijd eindigde in een 4-4.

Reeds in de 30e minuut nam A Coconut een voorsprong door een doelpunt van Raephel Fonkel, die op keurige wijze de doelman van Santos het nakijken gaf. Santos oefende druk op de tegenstander en Shaquille Pelswijk noteerde in de 34e minuut de gelijkmaker. Charlie Mando van A Coconut dacht er anders over en noteerde vlak voor rust, in de 45e minuut doelpunt nummer 2 voor A Coconut. De ruststand was 2-1.

Ontevreden ploegen
In de tweede helft kwam Santos terug en Queintin Dors bracht de stand in de 47e minuut weer op gelijke stand, 2-2. In de 71e minuut bezorgde de U-20 speler van A Coconut Saferio Finisie, zijn ploeg een voorsprong. Hij scoorde doelpunt nummer 3 en bracht de stand op 3-2 voor de club uit Brokopondo. Santos wilde niet verliezen en Gerold Leysner gaf een dieptepass aan de spitsen, maar toen zij zagen dat ze in buitenspel positie zaten, liep Leysner toch door op zijn pass. Hij verschalkte de doelman van A Coconut en bracht de stand wederom in evenwicht.
Met nog vier minuten te gaan heeft Santos de mogelijkheid gehad om de wedstrijd in zijn voordeel te beslissen. Giovany de la Fuente maakte geen fout en bracht de stand op 4-3 voor Santos. Toen iedereen dacht dat Santos de wedstrijd in zijn voordeel zou beslissen, lukte het in de 88e minuut Alberto Mando om de stand in evenwicht te brengen 4-4.

Volgens de coach van A Coconut, Roberto Mando, was de arbiter bijzonder slecht; hij vond de hem partijdig. Mando voelt zich benadeeld. Hij meent dat de arbiter hem een penalty heeft onthouden. De coach van Santos Lesley Leysner geeft aan dat zijn ploeg te maken had met concentratieverlies, en de opdrachten zijn niet volledig uitgevoerd. “De spelers moesten compacter vanuit de verdediging de aanval opzoeken, dan had Santos wel gewonnen”, meent de trainer.