Regering is Sekrepatu erkentelijk voor woningbouwproject
18 Nov 2012, 01:00
foto
Sekrepatu-Buiten te Tout Luit Faut is zaterdag officieel in gebruik genomen.


First Lady Ingrid Bouterse-Waldring verzekerde namens president Desi Bouterse de grote waardering die de regering heeft voor bestuur en directie van stichting Sekrepatu. Zaterdag werd het vierde woningbouwproject 'Sekrepatu-Buiten' officieel in gebruik genomen te Tout Luit Faut. Ook minister Alice Amafo van Sociale Zaken en Volkshuisvesting was aanwezig.

Op dit project is er ruimte voor 104 woningen. Hiervan zijn 71 huurwoningen en 33 koopwoningen. Mensen kunnen op basis van hun eigen model bouwen. Directeur Rudy Antonius van Sekrepatu legde uit dat het om hoogwaardige woningen gaat, waarbij ook veel aandacht is besteed aan de infrastructuur. Naast de woningen zijn er ook openbare ruimten. Huisvesting is meer dan een dak boven je hoofd, benadrukte hij.

Woningen komen
Sekrepatu Buiten verschilt met de overige drie projecten omdat het buiten de stadsdrukte ligt. Toch zijn in een straal van 3 kilometer de voorzieningen zoals winkels, scholen, poli's. Het centrum van Lelydorp is 5 km verwijderd van het project. Vanuit Paramaribo is het wooncomplex in 20 minuten te bereikbaar.

Antonius feliciteerde de regering met de aanname van het Huisvestingsplan. De stichting is blij om een bijdrage te kunnen leveren aan het verlichten van de woningnood. De First Lady verzekerde de stichting dat de regering bijzonder erkentelijk is voor de bijdrage die geleverd wordt. Zij haalde aan dat het de president ernst is dat elk gezin een woning heeft. "De huizen zullen zeker gebouwd worden", benadrukte zij.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May