President Bouterse brengt bliksembezoek aan Cuba
17 Nov 2012, 22:05
foto


President Desi Bouterse brengt zondag een bliksembezoek aan Cuba. Hij gaat aan het hoofd van een kleine delegatie zondagochtend weg en keert in de late avond terug. De kist van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) is voor deze vlucht gecharterd en zal op de president blijven wachten.

Minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken zegt aan Starnieuws dat het staatshoofd gelijk bij aankomst een ontmoeting zal hebben met de Cubaanse president Raúl Castro. Daarna zal Bouterse de Surinaamse studenten toespreken. Lackin zegt dat zes studenten zijn verhuisd omdat hun verblijfplaats ook getroffen was. "Gelukkig heeft geen enkele Surinamer een ongeluk gekregen", merkt Lackin op.

Kist vol levensmiddelen
Lackin haalt aan dat de president in feite de vorige week zondag naar Cuba zou gaan. Deze reis is uitgesteld met een week. Bouterse zal persoonlijk zijn solidariteit betuigen met Cuba die ernstig getroffen is door orkaan Sandy. Elf mensen kwamen om en meer dan 130.000 huizen zijn verwoest. Suriname heeft de vorige week levensmiddelen verscheept naar Cuba.

"De president reist met een kleine delegatie. De kist is vol met levensmiddelen en water. Wij brengen zo veel mogelijk goederen met ons mee naar Cuba. De lijst is samengesteld op basis van de behoefte die er is in Cuba", deelt de bewindsman mee. Suriname heeft net als diverse Caribische landen ook bijgedragen aan een fonds dat is opgericht om de slachtoffers te helpen. Cuba heeft ook behoefte aan constructie materiaal en hout voor wederopbouw van woningen. Technische mensen kijken hoe er hulp geboden kan worden, zegt Lackin.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May