Veiligheid centraal bij installatie korpschef
16 Nov 2012, 11:40
foto
Na de installatie van de korpschef volgde een defilé. (Foto: Raoul Lith)


Bij de installatie van Humphrey Tjin Liep Shie als korpschef benadrukten president Desi Bouterse en minister Edward Belfort van Justitie en Politie, de veiligheid. Ook de nieuwe korpschef heeft hiervoor bijzondere aandacht. Bouterse zei dat hij hoge verwachtingen heeft over het functioneren van Tjin Liep Shie en dat hij alle ondersteuning van de regering zal krijgen.

De president zei dat de werkzaamheden, de participatie en de betrokkenheid van de korpschef niet onopgemerkt zijn gebleven. “Aan uw kundigheid, vastberadenheid en inzet twijfelen wij niet. Om veiligheid van land en volk op te voeren, hebben we ook actieve participatie van de bevolking nodig. We hebben vele ups en downs gehad binnen het korps, want soms is er zelfs onrecht aangedaan tegen hoge functionarissen. Maar, we laten dit alles achter ons en wij zijn trots op dit korps”, merkte Bouterse op.

Nog veel te doen
Minister Belfort deelt mee dat Tjin Liep Shie aan de gestelde eisen voldoet en dat hij de eerste korpschef uit de reeks van 47 is, die van Surinaamse ‘makelij’ is. Tjin Liep Shie heeft zijn opleiding in Suriname gevolgd en heeft zich hier verder ontwikkeld. De bewindsman benadrukte dat er verder gewerkt zal worden aan het operationele beleid. Belfort wees erop dat Suriname niet onder doet in de regio. Wel zijn er aandachtsgebieden die beter aangepakt moeten worden. Hij noemde huiselijk geweld, openbare veiligheid, verkeersveiligheid, drugsgerelateerde criminaliteit en mensenhandel. “We zijn nog niet tevreden, maar het vertrouwen van de burger zal toenemen door het gevoerde beleid”, vindt Belfort.

Tjin Liep Shie legde ook de nadruk op dezelfde aandachtsgebieden als Belfort. Hij voegde aan het rijtje toe cybercriminaliteit en overvallen. De politietopman is zich ervan bewust dat de vorige korpschefs een fundament gelegd hebben, waar er nu verder op gebouwd moet worden. Het korps zal met 300 ambtenaren uitgebreid worden. Daarnaast zullen er binnenkort politiestations komen te Munderbuiten en Asidonopo. De politieopleidingen en trainingen zullen verbeterd worden. Het opleidingscentrum zal een transformatie ondergaan. Naast de twaalf nieuwe lokalen zal er een conference room bijkomen. “Met de ondersteuning en de medewerking van iedereen zullen wij de gestelde doelen zeker halen”, zei Tjin Liep Shie. Hij bedankte iedereen uitvoerig voor de ondersteuning die hij heeft gekregen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May