Zeven diplomaten maken hun opwachting bij president
16 Nov 2012, 04:00
foto
President Desi Bouterse geflankeerd door de Amerikaanse ambassadeur Jay Anania (rechts) en minister Winston Lackin.


Diplomaten uit zeven landen hebben donderdag hun geloofsbrieven aangeboden aan president Desi Bouterse. Dit gebeurde in een ceremonie in het Corner House aan de Waterkant. Het gaat om de nieuwe ambassadeur van de Verenigde Staten van Amerika Jay Anania, van Zweden, de Islamitische republiek Iran, Pakistan, Japan, Bolivia en een diplomaat van het Vaticaan.

President Bouterse heeft de diplomaten elk apart ontvangen in de voor deze gelegenheid ingerichte werkkamer in het Corner House. Er zijn geen officiële toespraken gehouden voor de media. Bij elke ontvangst heeft de president korte gesprekken gevoerd met de diplomaten. Een fotosessie maakte ook deel uit van de ceremonie.

VS ambassadeur presenteert zich
De ambassadeur van de Verenigde Staten van Amerika, die John Nay opvolgt, is al iets langer dan een maand in Suriname. Anania zal vandaag zijn eerste officiële ontmoeting hebben met journalisten in Suriname, waarbij hij zich zal presenteren. Dit zal plaatsvinden op de VS ambassade.

Met de meeste landen waar de ambassadeurs van afkomstig zijn, heeft de regering van Bouterse nieuwe samenwerkingsovereenkomsten gesloten. Suriname zal op zijn beurt voor die landen diplomaten aanstellen. In De Nationale Assemblee heeft de president woensdag aangegeven dat vooralsnog de regering niet van plan is een ambassadeur te benoemen voor Nederland. Daar zal Suriname op het niveau van een zaakgelastigde vertegenwoordigd blijven.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May