Ameerali: Geen dertiende maand voor ambtenaren
16 Nov 2012, 00:00
foto
Vicepresident Robert Ameerali


Vicepresident Robert Ameerali maakt een einde aan speculaties en verwachtingen van ambtenaren over een dertiende maand salaris in december. "Op dit moment ligt dat niet op de tafel van de regering", deelde Ameerali donderdagavond mee in De Nationale Assemblee. De pensioenen van ambtenaren komen dit jaar nog in orde. Ook de Algemene Oudedags Voorziening (AOV) wordt verhoogd.

Ruth Wijdenbosch (Nieuw Front/NPS) merkte op dat mensen rekenen op de dertiende maand. Zij wees erop dat minister Ramon Abrahams, die tevens ondervoorzitter is van de Nationale Democratische Partij over deze kwestie mededelingen had gedaan op een partijvergadering in Wanica. Starnieuws deed verslag van deze bijeenkomst waar de minister op 30 juni een verrassing voor de ambtenaren aankondigde. "Wij zullen kijken wat wij doen in december 2012", zei Abrahams.

Opletten met suggesties
Assembleevoorzitter Jennifer Simons en Melvin Bouva (Mega Combinatie/NDP) zeiden beiden dat ze ook op de vergadering waren op Leiding XI A in Wanica. Zij merkten op dat Abrahams geen concrete toezeggingen heeft gedaan. Hij heeft niet beloofd dat de dertiende maand er zeker zou komen.

Wijdenbosch en ook Carl Breeveld van de DOE-fractie merkten op dat ministers veel zeggen buiten. Zij moeten voorzichtig zijn met uitspraken en doen van suggesties. Er worden hierdoor verwachtingen gewekt bij de samenleving. Wijdenbosch zei dat in het veld veel mensen haar aanspreken en denken dat de dertiende maand er komt.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May