Brahim werkt aan klantvriendelijkheid binnen AZP
16 Nov 2012, 03:00
foto
Antoine Brahim, directeur AZP (foto: Raoul Lith)


Directeur Antoine Brahim van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) wil hebben dat patiënten klantvriendelijk behandeld worden. Hij zegt aan Starnieuws dat de omschakeling gemaakt moet worden van patiëntbehandeling naar klantvriendelijke behandeling. Dit is een van de belangrijkste aspecten van het ‘2020 strategisch plan’.

Brahim heeft in september de leiding van het AZP overgenomen. Als beleid is er gezorgd voor continuïteit van de medische zorg. Daarnaast heeft hij kennis gemaakt met het personeel en andere belanghebbenden binnen het ziekenhuis. Ook de diverse afdelingen heeft de directeur aangedaan. Hij vertelt dat er 1900 medewerkers zijn in het ziekenhuis, ruim 50 artsen en meer dan 30 gebouwen. Dit alles in kaart brengen, gaat niet van een leien dakje, stelt hij.

Meegaan met de tijd
Het operationele plan 2013 en de begrotingen zullen volgens Brahim op 3 december afgerond worden. Het 2020 plan is erg belangrijk, omdat de wereld niet stil staat. Het ziekenhuis moet meegaan met de nieuwe technologieën. “Tien jaren terug kon je alleen in een ziekenhuis geprikt worden. Nu kan dat op zoveel andere plaatsen. Daarom, moeten wij meegaan met de laatste ontwikkelingen en klantvriendelijkheid krijgt hoge prioriteit”, beweert Brahim.

Volgens Brahim heeft het AZP schaarse middelen. De inkomsten zijn niet marktconform, waardoor de overheid moet subsidiëren. “Maar, het AZP is een ziekenhuis voor iedereen. Mensen met een sociale kaart en ook degene die geen kaart hebben. Zo komt het voor dat we dan geen gelden kunnen innen, maar medische zorg is wel voor eenieder toegankelijk bij ons”. Volgens hem moet de kwaliteit van de zorg hoog zijn en er moet continuïteit zijn. Om de tekorten op te vangen zijn er wel mogelijkheden op langer termijn, merkt Brahim op. Hij legt uit dat de organisatie op kort termijn versterkt moet worden en dan zal het vruchten afwerpen op langere termijn.

Het Suriname Eye Center van het AZP is toegelaten als aspirant lid van de World Association of Eye Hospitals. De inzet van het personeel gedurende de afgelopen zeven jaar heeft geresulteerd in een kwaliteitsverhoging die ook internationaal erkend wordt. Het lidmaatschap brengt diverse voordelen met zich mee, waaronder toegang tot expertise en uitwisselen van kennis. Brahim noemt dit een mijlpaal.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May