Soroptimisten werven fondsen voor lenigen sociale nood
16 Nov 2012, 08:00
foto
Stichting Prasoro zal dit jaar financiële steun krijgen van de Soroptomist International Club Paramaribo.


Voor de tweede keer organiseert De Soroptimist International Club Paramaribo een Wine ‘n Art event in het Colonial Resort aan de Anton Dragtenweg. Het thema dit jaar is ‘Exclusive Functional Art’. Naast de traditionele kunststukken zullen zaterdag functioneel bruikbare kunstvoorwerpen worden verkocht, zoals wijnrekken, unieke wijnkurken, kruiken, wijnzakken en antieke flessen.

Een der hoogtepunten van de avond is de veiling van kunstobjecten van verscheidene kunstenaars. Op deze avond zullen er tevens een aantal fundraising activiteiten worden ontplooid zoals: wine tasting onder begeleiding van een toelichting over wijn en wijnsoorten, gezellige muziek, hapjes en drankjes, verkoop van wijnen en surprise entertainment. Met de opbrengsten van dit evenement zullen enkele projecten financieel worden ondersteund.

Ondersteunen sociale projecten
Dit jaar zal de organisatie een preventieprogramma van de Stichting Towards a New Alternative ondersteunen. Het gaat om een programma om jongeren van de zesde klas met een achterstand in leerprestaties te begeleiden. Een ander project dat financiële steun zal krijgen is een opleiding van het Trainingscentrum Ilse Labadie. Tijdens deze driejarige opleiding krijgen meisjes met leermoeilijkheden praktische vorming op het gebied van textiele vaardigheid, huishoudkunde en onderhoud.

Verder zullen stichting Prasoro voor het kind in nood en stichting Mati fu Tego, een organisatie die werkt aan de bewustmaking van de noden van de slachtoffers van kindermishandeling en seksueel misbruik, worden bijgestaan.

Soroptimist International is een service organisatie van en voor vrouwen, die streven naar hoge kwaliteit in eigen beroep of functie en goede internationale verstandhoudingen. Het Soroptimisme besteedt veel aandacht aan maatschappelijke problemen. Als serviceclub bieden Soroptimisten in de vorm van projecten, steun aan instellingen en personen op materieel en immaterieel gebied, zegt de organisatie in een persbericht.


Kaarten voor dit evenement op zaterdag in het Colonial Resort aan de Anton Dragtenweg, zijn te verkrijgen bij Carib Computers in de Hermitage Mall, Icana Shop, in de lobby van hotel Torarica en Frimangron Health Center, Anton de Kom straat 16.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May