President garandeert bouw dijken Commewijne en Coronie
14 Nov 2012, 12:50
foto
De oever bij Alkmaar, waar de dijk moet worden gebouwd.


President Desi Bouterse garandeert dat de dijken in Commewijne en Coronie, zoals gepland, gebouwd zullen worden. Er is wat stagnatie opgetreden, maar de bouw gaat door. Deze mededeling deed Bouterse vandaag in de openbare vergadering van De Nationale Assemblee. Hij beantwoordt vragen die in de eerste ronde gesteld zijn bij behandeling van de algemene ronde van de begroting.

Assembleeleden hadden indringende vragen gesteld over de bouw van de dijken. De districtscommissaris van Commewijne, Ingrid Karta-Bink, had van toppers van Openbare Werken in een formele vergadering te horen gekregen dat er wijzigingen zijn gekomen in het dijkenproject. Ook de assembleeleden Remi Tarnadi en Anton Paal van de coalitie uit Coronie hadden vernomen dat er stagnatie was ontstaan bij de bouw van de dijk.

Euro 6.5 miljoen naar Waterkant
Tijdens een interruptie wilde assembleelid Mahinder Jogi (Nieuw Front/VHP) weten hoe het zit met de euro 6.5 miljoen die van het dijkenproject Commewijne gebruikt zou zijn voor de Waterkant. Ook voor directievoering is euro 1.5 miljoen uitgetrokken. Jogi merkte op dat al geld betaald werd voor de directievoering van de dijk in Commewijne. Hij wilde van de president weten waarom er geen openbare aanbesteding is gehouden voor de Waterkant.

Bouterse merkte op dat hij niet van alles op de hoogte is van wat er in de wereld gebeurt. Hij deelde mee dat bij de behandeling van de begroting van Openbare Werken al dit soort vragen gesteld kunnen worden. Hij bleef erbij dat de dijken zoals gepland, zullen worden afgebouwd. Hoewel de oppositie niet tevreden was met het antwoord, was er geen ruimte om weerwoord te geven.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May