Latour: Positie militairen verbeterd door verhoging toelagen
13 Nov 2012, 07:00
foto
Minister Lamuré Latour van Defensie


Minister Lamuré Latour is blij dat de achterstand van de militairen is weggewerkt door de aanpassing van bijzondere toelagen van de militairen. Eind van deze maand zullen de verhoogde toelagen worden uitbetaald. Volgens de bewindsman is er sprake van een duidelijke positie verbetering.

Latour zegt aan Starnieuws dat de bijzondere toelage voor militairen altijd heeft bestaan. De bedragen waren SRD 80 voor manschappen, SRD 90 voor onderofficieren en SRD 100 voor officieren per maand. "Deze toelagen zijn sinds 2001 niet aangepast. Militairen mogen geen overuren maken, zoals andere leden van de gewapende machten", benadrukt de bewindsman.

Nog een kleine achterstand
Vanaf eind van de maand ontvangen de manschappen SRD 550, onderofficieren SRD 750 en officieren SRD 950 per maand erbij als bijzondere toelage. "Dit heeft totaal geen invloed op Fiso. Deze toelagen waren niet geïncorporeerd in de salarissen", legt Latour uit. De bewindsman vindt het meer dan billijk dat de toelagen na meer dan tien jaar eindelijk zijn verhoogd.

Er is nog een kleine achterstand in bevordering van militairen. De minister zegt dat deze in het eerste kwartaal van volgend jaar weggewerkt zal worden. De bevorderingen vinden twee keer per jaar plaats. Nagegaan wordt of noodzakelijke bevorderingen niet tussentijds kunnen plaatsvinden op de eigen afdeling, waardoor niet zo lang gewacht hoeft te worden.
Naast de positieverbetering van de militairen met terugwerkende kracht januari 2011, vindt er renovatie plaats van verschillende detachementen, en waar nodig worden nieuwe gebouwen opgezet.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May