Autoriteiten afwezig bij start voetbalcompetitie Albina
12 Nov 2012, 19:00
foto
De nieuwe voetbalcompetitie van de Albina Sport Bond is begonnen.


De Albina Sport Bond (ASB) heeft gistermiddag een aanvang gemaakt met de nieuwe voetbalcompetitie. Aan deze competitie nemen acht verenigingen deel. Deze zijn Jong Sportivo, Real Bergie, Inter Bergie, Compleet, Marijkedorp, A.S.A. (Albina sport Academie.), R.S.C. (Rode Ster sport Club), F.C. Albina. In de openingstreffer won de ploeg van Aportivo van nieuwkomer ASA met 3–1 (1-0). RSC won in de tweede partij met 1-0 van Inter Bergie.

Het officiële gedeelte voor de aanvang van de openingswedstrijd moest worden ingekort door het wegblijven van afgevaardigden van het commissariaat van Marowijne en het ministerie van Sport en Jeugdzaken. Alleen de SVB heeft afgezegd, vanwege het bezoek van een delegatie van de FiFa aan Suriname. Desgevraagd verklaart Patrick van Genderen, voorzitter van de ASB, dat ieder jaar een officiële uitnodiging wordt gestuurd naar het ministerie en er van die kant niet eens de moeite is genomen om af te zeggen.

Concrete bijdrage
Van Genderen liet zich door het gebrek aan interesse van de autoriteiten niet uit het veld slaan. Hij typeert deze dag als een speciale voor de sportgemeenschap van Albina. “Het is voor ons een speciale prestatie om ondanks de omstandigheden ieder jaar weer de competitie te starten”, zegt hij. Hij spreekt zijn waardering uit voor het bestuur, dat ervoor zorgt dat er ieder jaar weer een vereniging geleverd wordt voor de topsectie.

Met de ingebruikname van de verlichting van het speelveld, wordt de bijdrage van de bond nog concreter, vindt hij. “Daardoor hoeven de wedstrijden niet meer om 14:30 uur te beginnen.” Van Genderen doet een dringend beroep aan de verenigingen om hun administratieve zaken in orde te maken en dat niet nog eens over te laten aan de bond. "Doe je uiterste best om dit competitiejaar weer een ploeg te leveren aan de topsectie", zegt hij.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May