Cricket Bond Nickerie straft PCC af
12 Nov 2012, 03:00
foto
Transferlijst waar de speler getekend heeft voor BICC


De speler Amarnauth Ramkissoon is op 4 november tijdens de wedstrijd New Gandhi vs Politie CC (PCC) ongerechtigd uitgekomen voor de PCC. Richenel Small, voorzitter van de British Indian Cricket Club (BICC) heeft dat schriftelijk aangegeven bij de Cricket Bond Nickerie (CBN).

De competitieleider van de CBN, Azeez Khodabaks, zegt dat na onderzoek is gebleken dat deze speler inderdaad ongerechtigd is uitgekomen voor de PCC. Hij is in 2011 als nieuwe speler bij BICC geregistreerd en had geen toestemming van BICC om uit te komen voor PCC. De CBN heeft conform art. 11 lid 5 van het competitie reglement de gewonnen wedstrijd van PCC in verlies omgezet vanwege deelname van de ongerechtigde speler.

De PCC is niet te spreken over het besluit van de CBN. Volgens PCC-voorzitter, Alimoedin Nasrullah, heeft New Gandhi noch een ander team protest aangetekend. Daarnaast zegt het reglement dat protest mogelijk is binnen 2 x 24u na de wedstrijd en dat is niet gebeurd. De brief is pas na 4 dagen bij de CBN gedeponeerd. Nasrullah vindt dat er sprake is van verstrengeling van belangen bij de CBN, omdat Small, behalve voorzitter van BICC, ook nog de functie van secretaris bekleedt bij de CBN.

De verbolgen PCC-voorzitter voegt eraan toe hij in beroep is gegaan bij de Surinaamse Cricket Bond. Radj Narain, voorzitter van de Surinaamse Cricket Bond, heeft nog niet kunnen bevestigen of dat inderdaad het geval is.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May