Tarnadi en Paal vragen aandacht president voor dijk
12 Nov 2012, 06:00
foto
De in aanbouw zijde dijk in Coronie.


Remie Tarnadi en Anton Paal, beide parlementariërs van de Mega Combinatie/NDP hebben de aandacht van president Desi Bouterse gevraagd voor de bouw van de dijk in Coronie. Ze hebben daartoe een brief gestuurd naar het staatshoofd.

Beide volksvertegenwoordigers hebben vernomen dat de regering de werkzaamheden van de dijkenbouw in dit district wil “temporiseren.” Tarnadi en Paal zeggen formeel niet op de hoogte te zijn van deze gewijzigde inzichten van de regering en willen meer duidelijkheid.

Tarnadi zegt aan Starnieuws dat de Coroniaanse bevolking zich hierover zorgen maakt en zich roert. “Hoewel dit op zich niet als negatief behoeft te worden ervaren, heeft dit bericht bij de bevolking voor de nodige onvrede gezorgd. Wij hebben de president daarom per brief om opheldering hieromtrent gevraagd.”

Geen stopzetting
Volgens hem willen de Coronianen duidelijkheid hebben en willen ze weten wat de gewijzigde inzichten concreet inhouden. “Ze zijn geen voorstanders van stopzetting hiervan en willen meer weten wat de door de deskundigen voorgestelde temporisering van de bouwactiviteiten inhoudt”, beweert Tarnadi.

Deze wijziging, het verschuiven van de bouwwerkzaamheden naar een geschikter tijdstip, zal ook verregaande consequenties hebben voor de arbeiders, benadrukt Tarnadi. “Bij een eventueel uitstel belanden de arbeiders in een onzekere situatie, waardoor ze hun sociale verplichtingen niet kunnen nakomen. Zij zijn nu verzekerd van een vast inkomen en rekenen erop dat dit tot de oplevering van de dijk zo zal zijn.”

Ook zal dit besluit nadelig zijn voor de rijstsector, zegt de politicus. Heel vaak komen de rijstarealen blank te liggen, omdat het zeewater de landbouwgronden binnendringt. Dat is ook een van de oorzaken van de achteruitgang van de rijstsector in dit district. De dijk zou veel kunnen voorkomen, pleit Tarnadi.

Zowel hij als zijn partijgenoot Paal hoopt dat de president gunstig reageert op hun verzoek.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May