‘Waterweek’ wil bewustwording over water vergroten
10 Nov 2012, 10:00
foto
Minister Hok Van natuurlijke Hulpbronnen met commissievoorzitter Moedio Tirtotaroeno.


Alle activiteiten in Suriname rondom ‘World Water Day 2013’, zullen worden gecoördineerd door een commissie, die door minister Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) is geïnstalleerd. De Internationale Waterdag wordt jaarlijks gehouden op 22 maart en voor 2013 is deze dag uitgeroepen tot ‘The International Year of Water cooperation’.

In samenwerking met de Verenigde Naties (UN) en Unesco worden er ook in Suriname verschillende activiteiten georganiseerd. Met als slagzin ‘Laten we ook zorgen, voor ‘t water van morgen’ zullen vele activiteiten landelijk worden gelanceerd. Daarbij zal het belang van water vanuit verschillende hoeken worden bekeken. Scholen, overheidsinstellingen, bedrijven, deskundigen, ngo’s en overige belangstellenden zullen erbij worden betrokken, meldt de voorlichting van NH.

Nadenken over belang water
De activiteiten vanuit NH worden over meerdere dagen verspreid over de periode van 18 maart tot en met 23 maart 2013. Het ministerie van NH wil Surinamers met de organisatie van de ‘Waterweek Suriname 2013’ bewuster maken van de waarde van water en hen laten nadenken over het op een verantwoorde manier omgaan met deze natuurlijke hulpbron.

De commissie staat onder leiding van Moedio Tirtotaroeno. De overige leden zijn Chiquita Resomardono, Ciriel Eersteling, Angela van der Kooye en Ivan Wormer. De stuurgroep is voor een jaar geïnstalleerd om ervoor te zorgen dat ook na afloop van de waterweek er op gezette tijden bewustwordingsactiviteiten worden georganiseerd.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May