Rechter stelt Snijders in het gelijk
09 Nov 2012, 14:38
foto


De kort gedingrechter heeft vandaag het rechtsverzoek van Errol Snijders, voorzitter van de AVVS ‘De Moederbond’ ingewilligd. Snijders had in een kort geding gevraagd om Freddy Brug en zijn groep te verbieden zich uit te geven als interim-bestuur van de AVVS ‘De Moederbond’.


Het vonnis van de rechter luidt dat de gedaagden binnen een week publiekelijk deze zaak rechttrekken. Vier bonden van de vakcentrale De Moederbond hebben samen met andere lidbonden op 9 oktober een vergadering belegd, waarbij ze Snijders als voorzitter hebben ‘afgezet’. Daarnaast is een interim-bestuur gekozen met als voorzitter Freddy Brug.

In een motie die werd aangenomen op de vergadering werd Snijders opgedragen binnen een week na de vergadering “alle onder zijn berusting zijnde bescheiden en goederen van de Moederbond” af te geven en over te dragen aan het aangewezen interim-bestuur. Hij zou zich ook per direct moeten onthouden van het verrichten van handelingen in naam van de Moederbond.

Snijders heeft altijd al gezegd dat hij geen boodschap had aan zijn ‘ontslagbrief’ die zijn geschorste bestuursleden Freddy Brug, Murwin Leeflang en Micheal Sallons hem per deurwaardersexploot hadden toegestuurd.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May