Minister Blokland verrast Wageningen
09 Nov 2012, 13:00
foto
Minister Michel Blokland in het geneeskundig centrum in Wageningen.


Minister Michel Blokland van Volksgezondheid heeft twee vliegen in een klap geslagen. De bewindsman heeft in het district Nickerie de opening van de ‘One stop diabetes shop’ bijgewoond en heeft ook een bezoek gebracht aan het ziekenhuis van Wageningen.

De inwoners van Wageningen klagen al een hele poos over de deplorabele staat waarin dit geneeskundig centrum verkeerd. Het voormalige model dorp beschikt niet over een permanente arts. Minister Blokland heeft het verplegend personeel van het centrum verrast met zijn bezoek.

Prewien Gokoel, lid van de NDP-afdeling Nickerie, komt zelf uit Wageningen. Hij beschrijft de situatie in het centrum aan Starnieuws; loshangende plafonddelen vol met vleermuis afval, niet alle kamers beschikken over koeling en zitten er wespen in de verkasting. In het ziekenhuis staat een primitieve radioplayer met een oude televisie.

De bewindsman heeft beloofd dat er zal worden gewerkt en dat het ziekenhuis zal worden aangepakt. Verder zal hij ook de mogelijkheid bekijken om een permanente arts in het dorp te krijgen. Ook een verloskundige ontbreekt. Gokoel hoopt net als de andere bewoners van Wageningen dat dit probleem spoedig tot het verleden behoort.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May