Grondhonger ontziet VOJ Albina niet
09 Nov 2012, 09:30
foto
Een beeld van het opgehoogd en omheind terrein achter VOJ Albina. Onderwijs heeft dit gereserveerd voor een sporthal.


De grondhonger die momenteel in het grensstadje Albina heerst, heeft zelfs VOJ Albina niet ontzien. Tot bevreemding van veel Albinezen zijn derden nu in raptempo bezig beheersdaden uit te voeren zonder degelijke documenten van het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB). Het terrein is flink opgehoogd en voorzien van een omheining van zinkplaten.

Bert Eersteling, hoofd van het Bureau Onderwijs Binnenland (BOB) zegt aan Starnieuws dat in 2010 aan districtscommissaris van Marowijne het verzoek is gedaan om het belendende perceel achter de school te reserveren voor het bouwen van een sporthal.
Een maand terug verklaarde de uitvoerende aannemer dat hij reeds SRD 65.000 verdiend had. Toen was hij nog intensief bezig met het ophogen van het terrein.

Prioriteit
Wilfred Jordan, districtssecretaris en ressortleider van het bestuursressort Albina verklaart dat tot zover hem bekend is er wel een aanvraag is voor dat terrein, maar niet door Onderwijs. "Uiteraard mag niet ervan uitgegaan worden dat er beheersdaden mogen worden uitgevoerd", zegt Jordan.

"De bouw van de sporthal geniet hoge prioriteit en de middelen zijn al beschikbaar", verduidelijkt Eersteling. De behoefte aan een indoor faciliteit is volgens Eersteling meer dan ooit gewenst, omdat ons klimaat weinig droge perioden kent en de zaalsporten een belangrijk onderdelen vormen van het van Lichamelijke Opvoeding.

Isaak Poetisi
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May