District Saramacca krijgt Divali-schoonmaakbeurt
11 Nov 2012, 08:00
foto


Het district Saramacca krijgt een grondige schoonmaakbeurt voor het Divalifeest, dat op dinsdag wordt gevierd. Het districtscommissariaat werkt samen met het ministerie van Openbare Werken (OW) en het directoraat Openbare Groen van dit departement, zegt districtscommissaris (dc) Aroenkoemar Ramdhani aan Starnieuws.

Medewerkers van OW zijn ingezet om het zwerfvuil in de verschillende ressorten langs de wegen op te ruimen. De illegale vuilstortplaats te Boskamp, die krioelt van alle vuil, wordt grondig opgeruimd en schoongemaakt. Pick-ups vervoeren het zwerfvuil naar de vuilstortplaats te Groningen. Morgen zijn er op diverse plaatsen activiteiten in het district. Er zijn onder andere een fakkeloptocht, zang, dans en andere culturele activiteiten georganiseerd.

De dc hoopt dat nadat zijn district volledig is ontdaan van alle vuil, er dagelijks Divali kan worden gevierd. Hij rekent op de medewerking van de bewoners en hoopt dat mensen verantwoord zullen omgaan met hun vuil. Zwerfvuil is een van de pijnpunten, waarmee de dc kampt in Saramacca. “We hebben zo een mooi district met zoveel natuur. Laten we het schoonhouden, want dan genieten we allemaal van ons district”, benadrukt Ramdhani.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May