Tien jaar voor beroving en neersteken Anthony Eersel
08 Nov 2012, 14:00
foto


Clifford L. is vandaag veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf. Hij heeft op 5 september 2011 Anthony Eersel aan de Romestraat neergestoken. De man heeft de halsketting van het slachtoffer, dat met vakantie hier was, weggerukt en hem daarna neergestoken.

Rechter Alida Johanns vindt dat er voldoende bewijzen zijn geleverd. Het gaat om diefstal door geweldpleging, waarbij Eersel het leven heeft gelaten. De rechter heeft de eis van het Openbaar Ministerie overgenomen. Ze stelde dat hier geen sprake is van noodweer, zoals naar voren gebracht door de verdediging.

De rechter is voorbijgegaan aan dat het hier zou gaan om een oude vete tussen Eersel en Clifford L. Johanns merkte op dat het om een gewelddadige kettingroof gaat, met dramatische gevolgen. Zij benadrukte dat het veiligheidsgevoel is aangetast.

Medeverdachte Furnen K. is eveneens conform de eis van de officier van justitie veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf. Renold K. mag twee jaar de bak in voor medeplichtigheid. Hij zou informatie hebben doorgespeeld die leidde tot de gewelddadige beroving. Guillermo O is vrijgesproken. Hij heeft de mannen aan de Romestraat afgezet en weer opgehaald. Het is niet bewezen dat hij op de hoogte was van het plan om Eersel te beroven.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May