Projectcoördinator: klachten schoolvoeding ongegrond
08 Nov 2012, 11:00
foto
Onderwijsinspecteur Roy Katisa


Ouders van scholieren in Nickerie zijn ontevreden over de voeding die aan hun kroost wordt gegeven tijdens de naschoolse opvang. De ouders zeggen dat de kinderen ziek worden van het eten en ze klagen van buikpijn.

Onderwijsinspecteur Roy Katisa is op de hoogte van de klachten en heeft een onderzoek ingesteld. Het gaat om de scholen in de westelijke polder. De Skoertjie, de Rambaran Mishre en de Kisoensinghschool participeren allen in het voedingsproject van het Ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling.

Katisa zegt aan Starnieuws dat hij een goed gesprek heeft gehad met deze schoolleiders. Er zijn geen ziektegevallen geregistreerd en leerlingen en ouders hebben de schoolleiding eveneens niets verteld over hun ontevredenheid. Katisa legt uit dat het eten, volgens de aangegeven instructies, wordt bereid. Het mag niet veel zout bevatten, moet vetarm zijn en moet er dagelijks naast groente, vis of vlees zijn. Er wordt gewerkt met de voedingspiramide.

De onderwijsinspecteur denkt dat het eten van de school anders smaakt dat dat van thuis. De scholieren lusten vaak geen groente, maar worden daartoe nu wel verplicht. Katisa vraagt de ouders om dit project te ondersteunen en in het belang van welzijn en gezondheid van het kind, mee te werken.

Losse flodders
Schoolleider Girdjakoemar Dinai van Openbare School Skoertjie vindt de klachten “ losse flodders.” Hij is ook de projectcoördinator voor het district Nickerie. “Dit project draait erg goed in geheel Nickerie. Ook in Coronie is het succesvol. Deze klachten snappen wij niet, want de kinderen vragen juist naar meer eten. Ook de resultaten van de repetities zijn veel beter dan die van de afgelopen jaren. En dat is op al deze scholen zo”, merkt Dinai op.

Hij vertelt dat het eten van een nette, goedgekeurde keuken komt. Deze keuken voorziet alle drie scholen in hun voedingsbehoefte. Er wordt op gelet dat de kinderen 100 gram aan rijst krijgen met daarnaast nog groente en vis of vlees. Deze drie scholen tellen ruim 450 leerlingen die dagelijks moeten worden gevoed. De Skoertjieschool heeft 200 leerlingen die in dit project zijn opgenomen.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May