Kinderziekten naschoolse opvang Para worden verholpen
08 Nov 2012, 03:00
foto
DC Miranda met schoolleiders en andere functionarissen bij een evaluatiegesprek.


Evaluatie van een maand naschoolse opvang in Para heeft veel verbeterpunten opgeleverd. De opvang zal worden versterkt met een ressortraadslid dat het contact met de school, de oudercommissie en de districtsleiding zal onderhouden. Deze persoon zal eventuele misstanden doorgeven zodat er door de districtsleiding snel oplossingen gezocht kunnen worden. Verder zal de politie zorgen voor een veilige wegsituatie voor de schoolkinderen bij sluiting van de opvang.

DC Miranda heeft bij de evaluatie gehouden met schoolleiders uit het ressort Noord, gezegd dat het de bedoeling is dat het Paraanse kind het optimale benut uit het project. Voor hem ligt de focus van naschoolse opvang op gezonde voeding en verbeterde leerprestaties. Uit de evaluatie bleek dat leerkrachten nu al zeggen dat deze doelen bereikt zijn.

Controle en veiligheid
Miranda geeft aan dat soms negatieve berichten hem hebben bereikt. Leerkrachten zouden grote stukken vlees voor zichzelf reserveren en flessen water wegdragen. “Als vertegenwoordiger van de regering in het district en trekker van het ministerie van Onderwijs, wil ik zulke geluiden voorkomen. Het Paraanse kind moet het optimale benutten uit het project”, zegt hij. “Gekozen structuren hebben een wettelijke, controlerende taak op het ontwikkelingsbeleid voor de burger.”

Met deze woorden kondigde hij aan dat de naschoolse opvang in het district in de toekomst versterkt wordt met een ressortraadslid, dat de nodige contacten zal onderhouden en misstanden zal doorgeven. De politie zal ervoor zorgen dat de kinderen in de drukte die na de opvang ontstaat, veilig hun weg kunnen vinden.

Positieve reacties
John Koorndijk, inspecteur van Onderwijs van regio Para, verklaart alleen maar positieve reacties te hebben ontvangen van leerkrachten die aangeven dat er sprake is van verbeterde prestaties bij leerlingen. Hij stelt voor om uniformiteit te brengen in de tijdsduur van opvang.

Parlementslid Ricardo Panka, verklaart vanuit het kabinet van de vicepresident te hebben vernomen, dat leerkrachten vanaf mulo-niveau, zullen worden toegevoegd aan de nationale commissie van naschoolse opvang voor controle op de scholen. “Zij kunnen het onderwijs op de naschoolse opvang laten aansluiten op het curriculum na het basisonderwijs”, zegt Panka. Hij zegt al op zoek te zijn naar leerkrachten die deze taak kunnen invullen.

De school op Bigi Poika start vandaag met naschoolse opvang. Er resten nog drie scholen in Para, die voor december moeten zijn gestart met de opvang. “Voor het eerste kwartaal om is, moeten alle kinderziekten verholpen zijn”, stelt Miranda.




Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May