Lucht tussen BVL/Fols en regering opgeklaard
07 Nov 2012, 19:30
foto
FOLS-president Marcellino Nerkust na het gesprek met vicepresident Robert Ameerali vandaag. (Foto: Raoul Lith)


Tijdens deze loonronde komt de indexering van de salarissen van landsdienaren niet aan de orde. Vandaag hebben de Bond van Leraren (BvL) en de Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname (FOLS) een onderhoud hierover gehad met vicepresident Robert Ameerali, minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse Zaken en het Overlegorgaan van de overheid.

Marcellino Nerkust van de FOLS en Wilgo Valies van de BvL zeiden na afloop aan Radio 10 en Starnieuws dat de lucht opgeklaard is. De gesprekken met het Overlegorgaan waren vastgelopen op het punt van indexering. Daarom was het nodig om terug te gaan naar het niveau van de vicepresident.

Nerkust deelt mee dat er goede afspraken zijn gemaakt. Nu kan er verder gesproken worden met het overlegorgaan. "De loonindexering is niet van de baan. Wij hebben het niet overboord gegooid, maar praten er in een later stadium over", zegt Nerkust.

Nu zal nagegaan worden op welke manier de leerkrachten gecompenseerd zullen worden. De regering praat behalve met de BvL en de Fols ook met de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) onder leiding van Ronald Hooghart. De CLO praat niet over indexering van lonen. Ook de governor van de Centrale Bank van Suriname had dringend afgeraden om lonen te indexeren.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May