Minov voert nieuwe leermethode Taal en Rekenen in
07 Nov 2012, 21:30
foto


Het vakkenpakket van het eerste leerjaar van de lagere school is vanaf dit schooljaar gewijzigd. Scholieren in het eerste leerjaar van de lagere school krijgen nu Taal inclusief Lezen en Schrijven, Rekenen/Wiskunde, Oriëntatie op jezelf en de Wereld, Kunst en Cultuur Educatie en Bewegingsonderwijs. De nieuwe methoden moeten kinderen leren om zelfstandig en proactief deel te nemen aan het onderwijsproces.

Om de invoering van het nieuw curriculum succesvol te laten verlopen organiseert het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov) master trainingen in de vakken Taal en Rekenen voor het eerste leerjaar van de lagere school. Er worden 60 ‘masters’ getraind die op hun beurt alle leerkrachten van het eerste leerjaar de kennis over het nieuwe curriculum zullen bijbrengen. Functionarissen van de Stichting Leerplan Ontwikkeling zullen de ‘masters’ trainen van 12 tot en met 16 november. Na de master trainingen voor Taal en Rekenen, zullen de andere drie leergebieden aan de beurt komen.

Het nieuwe curriculum is onderdeel van de introductie van het nieuw basisonderwijs, waarbij nieuwe methoden zijn ontwikkeld en boeken zijn gedrukt. Volgens het Minov passen de nieuwe methoden in het raamwerk van de Basic Education Improvement Program dat het departement met behulp van een lening van de Inter Amerikaanse Ontwikkelingsbank uitvoert.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May