Obama: Het gaat om een 'bright future' voor iedereen
07 Nov 2012, 04:06
foto
President Barack Obama spreekt het publiek toe. (Beeld: CNN)


De herkozen president Barack Obama sprak vanochtend om 3.37 Surinaamse tijd zijn aanhangers in Chicago toe. Hij legde uit waar Amerika voor staat. Iedereen moet een 'bright future' hebben. Dat is het land dat ik wil leiden als uw president", zei hij. Het gaat niet om politiek maar om ontwikkeling, om onderwijs voor kinderen gegeven door de beste leerkrachten in de wereld. Hij merkte dat idealen verwezenlijkt moeten worden en wees erop dat de verkiezingscampagne is beëindigd. Hij zal nagaan hoe er samengewerkt kan worden met zijn tegenkandidaat Mitt Romney, die ook veel van zijn land houdt.

Obama zei dat hij enorm veel hoop heeft voor het land en erin gelooft dat het beste nog moet komen. "Tijdens de verkiezingscampagne heb ik met veel mensen gesproken. Ik heb naar hen geluisterd en veel van hen geleerd. Dat maakt mij een betere president. Ik ga met veel spirit mijn tweede termijn tegemoet", deelde het staatshoofd mee. Hij merkte op dat voor welke presidentskandidaat ook campagne is gevoerd "wij zijn één Amerikaanse familie en wij zullen als natie samen vooruit gaan of falen". Obama verscheen samen met zijn gezin op het podium en bedankte eenieder voor het bereikte succes.

Supporters eerst bedankt
Nog voordat Obama zijn overwinningsspeech hield, bedankte hij zijn supporters via Twitter. "Ik sta op het punt om de menigte in Chicago toe te spreken, maar ik wil jou allereerst bedanken voor de steun. Ik wil dat je weet dat dit niet het lot is of dat het geluk is. Jij hebt de overwinning helpen realiseren", twitterde de president. Hij wees erop dat er nog veel meer werk te doen is.

Hoewel diverse media in de VS Obama allang herkozen hadden verklaard, heeft Mitt Romney er lang over gedaan om zijn verlies te erkennen. De Republikeinen wilden eerst meer cijfers zien, voor ze zich gewonnen gaven. Na zo'n anderhalf uur nadat Obama uitgeroepen was als winnaar, feliciteerde Romney Obama met de overwinning. Ook hij bedankte iedereen die hem enorm ondersteund heeft in de verkiezingscampagne. "I believe in America, I believe in the people of America", zei Romney. Tegelijkertijd maakt hij zich zorgen om het land. Hij had graag een andere wending gegeven aan zaken "maar de kiezers hebben anders beslist" en hij legt zich daarbij neer.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May