RBC 'Give 4 Life' Project bezorgt kinderen een prettige dag
06 Nov 2012, 22:00
foto
Met het tekenen van een zonnetje op een shirt geeft Peter Ngie A Tam, directeur van RBC, de start aan van het Give 4 Life Project. (Foto: Raoul Lith)


Met het uitvoeren van het project ‘Give 4 Life’ van de Royal Bank of Canada (RBC), hadden kinderen een gezellige dag vandaag. Kinderen in verschillende ziekenhuizen hebben bezoek gehad van de directeur en medewerkers van de bank. De kinderafdeling van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo heeft als eerste het team verwelkomd.

Door een zonnetje te schilderen op een shirt, heeft Peter Ngie A Tam, directeur van RBC het startsein van de dag gegeven. Samen met kunstenaars van het Nola Hatterman Instituut werden de kinderen op een creatieve manier beziggehouden. Ze hebben zelf hun eigen shirt beschilderd, en daarna konden ze kijken naar een film die speciaal voor hen is geselecteerd. Een lekkere 'smiley' cupcake zette een nog mooiere lach op het gezicht van de kinderen.

Jonge patiënten begeleiden
De RBC had voor deze dag een flink aantal kinderen doorgekregen die mee zouden doen. “Maar er zijn gelukkig heel wat ontslagen en het is heel mooi dat ze naar huis konden gaan. Vandaar dat het minder druk is”, legt de directeur uit. “We bezorgen de kinderen een leuke dag, zodat ze vergeten wat ziek zijn is”, vertelt hij verder.

De RBC-directeur overhandigde een cheque van SRD 6000 aan het ‘Je bent niet alleen’-Fonds, dat beheerd wordt door Lions club Felice. Het fonds kreeg de complimenten voor al het werk dat zij verricht, waaronder het begeleiden van jonge patiënten voor behandeling in het buitenland. De kinderafdelingen van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, Sint Vincentius Ziekenhuis, Diaconessen Ziekenhuis en het ‘s Lands Hospitaal zijn dit jaar opgenomen in het 'Give 4 Life' project van RBC.

Ngie A Tam zegt dat dit project deel uitmaakt van het vrijwilligersprogramma van de bank. Verschillende RBC-kantoren in de regio besteden aandacht aan het uitvoeren van soortgelijke projecten.

Raoul Lith
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May