Bouw nieuwe brug Wulfinghstraat duurt 8 maanden
07 Nov 2012, 14:00
foto
De brug over de Wulfinghstraat wordt aangepakt. (Foto: Edward Troon)


“De bouw van de nieuwe brug over de Van Sommelsdijckkreek zal zeker acht maanden in beslag nemen”, zegt Anton Rustwijk, directeur van het Ingenieursbureau Rustwijk & Rustwijk aan Starnieuws. Zijn bureau is belast met de directievoering over de vervanging van de brug, die de Monseigneur Wulfinghstraat met de Van Roseveltkade verbindt.

Rustwijk legt uit dat “de nieuwe brug dezelfde overspanning behoudt, maar we gaan hem breder en vlakker maken. De bestaande brug is in een boog gebouwd, omdat vroeger bootjes eronder passeerden”. De spitsuren zijn voordat de scholen beginnen en wanneer ze sluiten.
Wanneer het half één is, haasten de muloscholieren van de Sint Louise- en Sint Paulusschool zich uit de klassen. Ruim een kwartier later volgen de leerlingen van de Sint Elisabethschool en de drukte in de Monseigneur Wulfinghstraat is compleet. In de korte straat ontstaat in twee richtingen een file.

Loopbrug in de maak
Rustwijk weet van de drukte en de verkeersopstopping tijdens spitsuur. “Gelukkig kunnen we aan de stadskant een noodbrug opzetten. De aannemer is nu bezig een stalen Bailey brugconstructie op te zetten. De Wulfinghstraat wordt over het terrein van de familie Jong Tjien Fa geleid naar de hulpbrug. Dat stukje weg wordt bestraat.

Zoals bij veel bruggen over de kreken en kanalen, gebruiken de nutsbedrijven ook deze brug om de leidingen van de ene naar de andere oever te brengen. Deze leidingen verbinden het stadscentrum met Paramaribo noord. “We mogen tijdens de bouw geen van deze beschadigen, anders zit Paramaribo-noord zonder stroom, telefoon of water” zegt Rustwijk. Hij geeft aan dat een nieuwe behuizing voor de kabels en buizen wordt gemaakt en al afspraken met de bedrijven zijn om deze te verplaatsen.

Edward Troon
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May