Girjasing: Heb als ondernemer grond gevraagd en gekregen
06 Nov 2012, 17:12
foto
Sheilendra Girjasing (Nieuw Front/VHP) in De Nationale Assemblee.


Parlementariër Sheilendra Girjasing (Nieuw Front/VHP) zegt dat hij op eerlijke wijze 13,3 hectare grond heeft aangevraagd en gekregen van de regering-Venetiaan in augustus 2010. “Ik heb er niet mee gespeculeerd maar heb als ondernemer landbouw en veeteelt activiteiten er op gedaan”, zegt Girjasing aan journalisten.

“Ik heb zelfs een stuk ter beschikking gesteld voor de bijenteelt en een ander deel voor de universiteit om te experimenteren. Er is daar ontwikkeling op Slootwijk (Commewijne) waar niemand naar toe durft te gaan. Ik ben de enige die het gebied heeft ontbost en daar een modelbedrijf opzet”, zegt Girjasing. Dit zegt hij nadat Theo Vishnudatt (Mega Combinatie/NDP) vandaag onthulde dat de politicus in recordtijd terrein heeft gekregen van de demissionaire regering-Venetiaan in 2010.

Recht op als ondernemer
Girjasing zegt het terrein niet te hebben gekregen als parlementariër. Over de periode van vijf dagen waarin hij het terrein heeft gekregen, zegt het assembleelid dat hij zijn beschikking nog moet raadplegen. De parlementariër vindt ondersteuning in wat André Misikaba (Mega combinatie/NDP) en ook de fractieleider van A Combinatie Ronnie Brunswijk zeggen, dat zij geen moeite hebben dat politici gronden krijgen, maar wel opmerkingen hebben over de wijze waarop dat gebeurt. “In mijn geval is alles eerlijk verlopen en er zijn adviezen gegeven. Ik was toen nog niet gekozen als parlementariër”, zegt Girjasing.

Volgens Girjasing is het geen zwaarwichtige beslissing geweest van de regering-Venetiaan, die toen demissionair was om de 13,3 hectare toe te wijzen. “Men kan het niet verkroppen dat de president en parlementariërs van de coalitie zeggen dat er geen grond is, maar hun eigen mensen wel binnen een korte periode grond krijgen. Girjasing verwijst hiermee naar zijn onthulling dat coalitie parlementariër Amzad Abdoel binnen twee maanden 1,4 hectare cadeau heeft gekregen van de regering-Bouterse, zonder advies van de districtscommissaris. Het verschil tussen mij en Abdoel is dat ik het in cultuur heb gebracht”, zegt Girjasing.

Wachten net als burgers
De politicus vindt niet dat het een schande is dat politici grond krijgen toegewezen. “Ik ben hiermee begonnen en wie de bal kaatst moet deze terugverwachten. Maar ik toon wel aan wat het verschil is en wat de omstandigheden zijn. Ik ben ondernemer en de regering moet, als ik aanvraag mij grond geven om te ondernemen. Ik heb 120 mensen in dienst. Als ik als ondernemer terrein aanvraag, moet je me het toewijzen om tot productie te komen”, stelt Girjasing.

Misikaba zegt evenwel dat hij het wel een kwalijke zaak vindt dat politici op deze manier snel aan grond komen. “Wij parlementariërs verdienen genoeg en kunnen zelf grond kopen. Als de burgers voor wie wij hier in het parlement zijn grond aanvragen en moeten wachten, kunnen wij ook wachten”, vindt Misikaba.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May