Hond gered, jongens nog niet boven water gekomen
06 Nov 2012, 14:00
foto


Met een brok in zijn keel vertelt vader Lesley Pawiroredjo over het drama dat zich gistermiddag voltrokken heeft te Accaribo. Zijn zoon, Delano (12) verdween gisteren in de diepte van de Surinamerivier toen hij een hond, die in de rivier was beland, wilde redden. Zijn vriend, Jonathan Landveld (16) die zag dat Delano in de diepte verdween, sprong in het water om hem te redden. Ook hij kwam niet meer boven water.


Delano zat in de vijfde klas van de lagere school. Pawiroredjo vertelt aan Starnieuws dat Delano met een klasgenoot was gaan studeren. “Ik ben een beetje gaan liggen, omdat ik later op de dag moest werken. Maar, ik had zo een vreemd gevoel en ik kon maar niet slapen. Ik dacht bij mezelf: Wat is dit nou?”. Tegen half vier arriveerde de politie en bij het zien van de slippers van Delano begreep vader Pawiroredjo zijn gevoel. Hij kon niet geloven toen de politie hem vertelde dat zijn zoon verdronken was.

Lichamen nog niet geborgen
Delano sprong in de rivier om de hond te redden. Ze waren met hun drieën. Jonathan, een broer van zijn klasgenoot, zag Delano wegzakken en sprong in het water om hem te redden. Maar, ook hij heeft het niet gered. De klasgenoot van Delano is toen hulp gaan halen. De hond van de familie Landveld werd wel gered.

Pawiroredjo slaakt een diepe zucht en vervolgt zijn verhaal. Hij heeft nog hoop, omdat de lichamen nog niet gevonden zijn. Hij is teleurgesteld in de politie. “Mijn vrienden en kennissen hebben boten ingezet en ze hebben ons geholpen, maar er is geen resultaat geboekt. De politie heeft niks gedaan en ik heb tot nu toe niets gehoord”. Pawiroredjo merkt op dat de rivier onberekenbaar is. ”Vooral tegen deze periode van het jaar gebeuren er allerlei dingen. Maar, ik heb hoop dat mijn zoon terugkomt”, zegt Pawiroredjo.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May