Nieuw Front eist aanwezigheid president bij huisvestingsplan
06 Nov 2012, 12:03
foto
Nieuw Front in overleg in de schorsing.


De Nieuw Front oppositie is vandaag onder protest aanwezig in de vergaderzaal van De Nationale Assemblee. De fractie vindt dat de behandeling van het huisvestingsplan te belangrijk is en dus de aanwezigheid van president Desi Bouterse in het parlement gewenst is.

“Wanneer wij hier van mening zijn dat het plan niet één is zoals door de grondwet wordt voorgeschreven, wordt die mening versterkt door de afwezigheid van de president”, verwoordde Guno Castelen (NF/SPA) het standpunt van de NF-fractie. De vorige week was deze fractie afwezig omdat de vergadering veel te laat begon, zonder enige mededeling vanuit de leiding van het parlement. Nu wordt de vergadering onder protest bijgewoond.

VP met elf ministers aanwezig
Vicepresident Robert Ameerali, die vandaag met elf ministers in de zaal aanwezig is, beantwoordt namens de regering de vragen van het parlement. Het Nieuw Front vindt deze bezetting echter niet genoeg. De afwezigheid van de president is aanleiding dat Castelen opmerkte dat hij zijn fractie zou adviseren te blijven, maar dat hij als vorm van protest de vergadering zou verlaten.

Ruth Wijdenbosch van de Nieuw Front-fractie vroeg meteen een schorsing aan. In die korte schorsing werd overleg gepleegd bij het Nieuw Front. Na de schorsing zei Wijdenbosch dat de fractie onder protest de vergadering zal bijwonen en een beroep is gedaan op Castelen om de zaal niet te verlaten.

Niet belangrijk genoeg
Wijdenbosch zei namens de fractie dat Bouterse het document niet als gezaghebbend ziet en met zijn afwezigheid het parlement desavoueert. Vanuit de coalitiefractie werd door André Misikaba aangegeven dat zij zich niet terug kan vinden in de zienswijze van de oppositie.

Volgens hem heeft de president zelf de opdracht gegeven dit huisvestingsplan samen te stellen en aan te bieden aan het parlement en dat is voor het eerst in 25 jaar. “Wij kunnen volstaan met het eerder gegeven antwoord van de vicepresident, dat onder zijn leiding in eerste ronde de vragen worden beantwoord door hem en dat waar nodig de president erbij zal worden gehaald”, zei Misikaba.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May