Venezuela onderschept 1,5 ton cocaïne
06 Nov 2012, 13:30
foto
Minister Reverol (links) zei dat de truck met de drugs kwam uit het naburige Colombia. (Foto: Gallo/Getty)


Troepen van de Venezolaanse Nationale Garde heeft in het weekend 1,5 ton cocaïne onderschept. Het verderfelijk spul was verstopt in een vrachtwagen. De lading kwam uit buurland Colombia.

Nestor Reverol, de Venezolaanse minister van Justitie, zei op de televisie dat de vrachtwagen is gestopt bij een controlepost in het westen van de staat Lara. Hij zei dat de cocaïne kwam uit Colombia en dat de Venezolaanse bestuurder is gearresteerd.

Ambtenaren toonden de vrachtwagen die aan de zijkant was opgesneden, waar een ruimte achter de cabine werd onthuld waar de drugs verborgen was. In de afgelopen jaren is Venezuela uitgegroeid tot een belangrijke route voor de cocaïnehandel.

Amerikaanse en Colombiaanse functionarissen verklaarden dat het gros van de noordelijke smokkelroutes hun oorsprong vinden in het land. Reverol zei dat de arrestatie één onder de vele is die de inzet van de regering tonen om de drugstoevoer te bestrijden.

Cocaïne uit Brazilië
Ook in Portugal heeft de politie een lading cocaïne in beslag genomen. In containers afkomstig uit Brazilië heeft de Portugese politie 313 kilo drugs gevonden. Volgens de Portugese politie hebben de drugs een marktwaarde van ongeveer 30 miljoen euro.

De cocaïne was bedoeld voor doorvoer naar andere Europese landen. Er zijn geen arrestaties verricht bij de operatie in de haven van Leixões, in het noorden van Portugal.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May