Coronie neemt 16 trucks met opvulzand in beslag
06 Nov 2012, 04:00
foto
Illegale zandafgravingen vormen een probleem in Coronie. Hier wordt streng tegen opgetreden.


De illegale zandafgravingen hebben weer de kop opgestoken in het district Coronie. Een poosje geleden was de rust teruggekeerd, maar sedert afgelopen vrijdag geschieden deze praktijken weer. Vrijdag werden er zeven ladingen met opvulzand in beslag genomen en op maandag waren het er negen. Dit zegt districtscommissaris (dc) Harold Sijlbing aan Starnieuws.

De dc merkt op dat de ladingen niet gedekt waren. Bij controle bleek dat de vergunninghouder slechts toestemming had om schelpen af te graven en geen opvulzand. Alle zand moest toen gedumpt worden, omdat dit niet opgenomen is in de concessie van de exploitant.

Sijlbing is tevreden over het optreden van de politie. “Er is goed werk verricht. Alle trucks die met zand passeren, worden gecontroleerd. Hierdoor waren de illegale zandafgravingen afgenomen. Dit werk zal voortgezet worden”, stelt Sijlbing.
Het district Coronie wordt vaak met illegale zandafgravingen geconfronteerd. Zo waren er zelfs, een tijd terug, kraters langs de Oost West Verbinding, nabij Coppenamepunt, ontstaan. Dit vormde een gevaar voor de weggebruikers.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May