Mogelijk geen voetbalcompetitie Paramaribo Centraal
05 Nov 2012, 21:00
foto


Dit seizoen zal er mogelijk geen voetbalcompetitie worden gehouden bij sportbond Paramaribo Centraal. Reden hiervoor is dat het inschrijfgeld zou zijn verhoogd en in ten minste twee termijnen betaald moet worden. De lidverenigingen spreken van een verhoging van het inschrijfgeld van meer dan 300 procent, terwijl voorzitter Bobby Jaikaran van het stichtingsbestuur van Nationello zegt dat er geen sprake is van een verhoging.

“Het inschrijfgeld is niet verhoogd. Het totale bedrag moet nu meteen, of in twee termijnen betaald worden”, licht Jaikaran tegenover Starnieuws toe. De lidverenigingen die het geld niet in een keer kunnen opbrengen zijn van plan zich bij een andere bond in te schrijven om zo alsnog te kunnen voetballen.

Niets aan de hand
Jaikaran en competitieleider Larida Ardin leggen uit dat voorheen de verenigingen SRD 450 betaalden aan inschrijfgeld. Per seizoen moest dan per ingeschreven speler SRD 50 betaald worden. De meeste teams schrijven 30 spelers in. Jaikaran zegt dat dit per seizoen neerkomt op SRD 1950. “Wij vragen SRD 1800 en hebben ook nog de optie gegeven om eerst SRD 1000 te betalen en dan uiterlijk in december het resterend bedrag”, zegt hij.

Administratief medewerker en competitieleider van de jeugdsectie van de Surinaamse Voetbalbond (SVB), Glenn Linger, zegt dat er eigenlijk niets aan de hand is met deze regeling van sportbond Paramaribo Centraal. “Het is een aparte bond. Elke bond heeft zo zijn eigen regels”, zegt Linger. Als er geen competitie wordt gehouden bij Paramaribo Centraal zal dat ook geen invloed hebben op de hoofdsectie (hoofd en eerste klasse) van de SVB. “Het betekent alleen maar dat die bond geen verenigingen kan afvaardigen naar het randdistrictentoernooi.

Uiterste datum
Volgens lidverenigingen van Paramaribo Centraal is de wijziging of verhoging van het inschrijfgeld plotseling gekomen. Er zou hierover vergaderd zijn, maar de tijd van invoering zou te snel zijn gekomen, menen zij.

Sinds 2005 wordt de competitie van sportbond Paramaribo Centraal, gehouden op het Nationello sportcomplex. Ardin zegt dat de competitie eigenlijk al in oktober had moeten starten, met als uiterste datum de tweede zondag van november. Alle bonden moeten uiterlijk de tweede zondag in november hun competitie hebben gestart om zo de afspraken die zij hebben met de SVB. De SVB op zijn beurt heeft ook afspraken lopen met de internationale voetbalorganisatie Fifa.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May