NH garandeert leidingwater voor Erowarte en Tapoekoe
05 Nov 2012, 06:30
foto
Een waterput, die door het gebrek aan drinkwater in Tapoekoe, door een bewoner is gegraven


Het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) is van plan om de dorpen Tapoekoe en Erowarte in Marowijne binnen afzienbare tijd structureel van gezond drinkwater te voorzien. Er komt een nieuw distributiestation te Erowarte, dat ook het nabijgelegen Tapoekoe van leidingwater moet voorzien. Daarvoor zullen drie waterbronnen aangeboord worden door de Dienst Watervoorziening (DWV). De dorpen ontberen sinds 1986 leidingwater.

"Het wachten is op de distributiebuizen die over uiterlijk twee weken uit het buitenland moeten komen", zegt Lothar Kisoor, onderhoofd van DWV aan Starnieuws. De aanbesteding heeft de vorige week plaatsgevonden. Hij meldt dat het diensthoofd Marlon Oosterling zijn volledige medewerking heeft toegezegd om dit project tot een goed einde te brengen.

Voorlopige oplossing
Kisoor deelt mee dat als voorlopige oplossing er alvast een koppeling gemaakt wordt met de distributieleiding van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) die bij het dorp Pierrekondre komt. Er komen dan drie tapkranen voor de bewoners. "Hiervoor zijn er gesprekken met de SWM in voorbereiding", weet Kisoor. Ook kan desgewenst vanuit Paramaribo een tankwagen naar het gebied worden gedirigeerd, die dan gevuld zal worden met water op het SWM-station te Albina.

Kapitein Frans Pierre, die samen met zijn collega Jona Gunther van Erowarte een oplossing willen voor het drinkwaterprobleem, is blij met de getoonde inspanningen van NH. "Belangrijk is dat onze dorpelingen niet langer drinkwater ontberen", zegt Pierre.

Isaak Poetisi
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May