Bestuur tevreden met verloop Nationale Kunstbeurs
05 Nov 2012, 01:00
foto
De Nationale Kunstbeurs zaterdagavond in Ons Erf. (Foto: René Gompers)


Het bestuur van de stichting Nationale Kunstbeurs (NK) is tevreden met het verloop van de beurs. "We hebben meer bezoek gehad dan we verwacht en gehoopt hadden. Af en toe was het moeilijk bewegen. Zo druk was het, maar dat is voor ons succes", deelt voorzitter Michel Brahim breed glimlachend Starnieuws mee. Zaterdagavond is de 47ste editie van de Nationale Kunstbeurs afgesloten.

Thea Valk, NK-bestuurslid, vult aan dat met het behaalde succes is bewezen dat de Nationale Kunstbeurs 'alive and kicking' is in tegenstelling tot de twijfels die bestonden over het wel of niet doorgaan van het kunstevenement. Valk zegt dat de 48ste NK een uitdaging wordt omdat ‘Ons Erf’ volgend jaar niet meer ter beschikking zal zijn. De beurs is 45 achtereenvolgende jaren op deze locatie gehouden. Carifesta wordt ook gehouden in 2013. Valk deelt mee dat het bestuur bezig is gesprekken te voeren met de Carifesta-commissie om de rol van de NK tijdens het internationaal kunstfestival te bepalen.

Vernieuwingen geslaagd
Het bestuur is ook tevreden over de ontvangst van de vernieuwingen. Organisatorisch zijn er nieuwe inzichten uitgewerkt en is samen met de kunstenaarsvereniging projecten gedraaid om het kunstgebeuren te ontwikkelen. Zo is de sponsoring aangepakt, zijn er lezingen gehouden tijdens de beurs en kon het publiek 'live' meemaken hoe enkele kunstwerken tot stand kwamen. Bijzonder was de uitreiking van awards voor de beste opkomende kunstenaar, de beste 'live' opgezette kunstwerk en de kunstenaar van het jaar.
"De awards zijn in goede aarde gevallen," concludeert Valk. "Het is niet alleen een waardering voor de inzet maar ook een stimulans voor het hele kunstgebeuren".

Brahim is onder de indruk van het grote aantal jeugdige bezoekers aan de NK en is van plan de enorme toeloop van jongeren beter op te vangen. De vernieuwingen aan de beurs zullen ook verfijnd worden. De organisatie is al bezig te zoeken naar een nieuwe locatie. "Dit jaar hebben we er niet zo luid om geroepen, maar ik denk dat na 47 jaren de tijd is aangebroken dat de Nationale Kunstbeurs over een eigen huis beschikt", deelt Valk nog een voornemen mee.

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May