New York krijgt veel regen en wind
05 Nov 2012, 08:00
foto
Het pad dat de nieuwe storm vermoedelijk zal volgen. (Foto: Accuweather)


New York kan woensdag rekenen op regenachtig en winderig weer als gevolg van een kuststorm, zegt meteoroloog Brian Edwards van Accuweather. Deze storm zou meer waterschade kunnen toebrengen aan kustdelen van New Jersey en de opruimingsactiviteiten na orkaan Sandy kunnen belemmeren.

Een geluk voor New York City is dat de ergste kustoverstroming ten zuiden van het gebied wordt verwacht. In tegenstelling tot Sandy zullen de winden uit het noordoosten komen, als deze storm het voorspelde pad blijft volgen.

Noordoostelijke winden betekenen dat een hoeveelheid water zich kan ophopen in Long Island Sound, waardoor de noordkust van Long Island en de kust van Connecticut kustoverstromingen kunnen krijgen. De noordoostelijke winden zullen het zuiden, Staten Island en Battery Park, behoeden voor de ergste kustoverstromingen.
Toch zullen regen en windstoten de hele driestaten regio beïnvloeden, te beginnen dinsdagavond laat om door te gaan gedurende de hele woensdag.

Volgens Accuweather kunnen de windstoten langs de kust liggen tussen 72 en 108 kilometer per uur. Deze winden zouden het puin dat is overgebleven van Sandy meenemen in de lucht. Losgetrokken bomen door Sandy kunnen worden omgestoten en kan extra stroomuitval worden verwacht.

Op woensdag is de voorspelling dat er genoeg regen valt om laag gelegen en slecht ontwaterde gebieden onder water te zetten. Wijdverspreide overstromingen worden echter niet verwacht bij deze storm. Er zijn nog enige onzekerheden over het pad dat deze storm zal volgen, maar dat zal in de komende dagen duidelijker worden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May