Lalla Rookhmall ternauwernood ontkomen aan rode haan
04 Nov 2012, 11:15
foto
De politie en brandweer traden kordaat op bij een beginnende brand bij het restaurant in de Lalla Rookhmall. (Foto collage: George Cheng Jr. - www.Bombelman.com)


Omstreeks 10 voor 3 in de ochtend werd een rookontwikkeling ontdekt in een unit van de Lalla Rookhmall aan de Lalla Rookhweg, op de hoek met de Franchepanestraat. Bij aankomst van de politie, die reeds in de nabije omgeving met haar routine surveillance bezig was, bleek dat de unit in brand stond. De vlammen waren al duidelijk zichtbaar.

Uit voorzorg werd het kruispunt afgesloten, aangezien het om een restaurant ging en de mogelijke aanwezigheid van kookgas uit de keuken. Intussen was de brandweer ingeschakeld en deze begon bij aankomst meteen met de bluswerkzaamheden. Hiervoor moesten ze door de glazen gevel heen, daar de rolluiken van dit restaurant de toegang bemoeilijkte. Eenmaal binnen, had de brandweer het vuur snel onder controle en werd de rest van de unit met water geblust om verdere uitbreiding te voorkomen.

De brandweer die snel ter plaatse was, kwam eerst met drie blusvoertuigen aangereden, waarna kort hierna twee tankwagens en een extra blusvoertuig volgden, allemaal volledig bemand. De spuitgasten namen vanochtend het zekere voor het onzekere en hebben bij deze brand de schade tot een minimum kunnen beperken. Onderzoek zal moeten uitwijzen of hier sprake is geweest van mogelijk nalatigheid in de keuken van deze eetgelegenheid.

George Cheng Jr.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May