Familieleden verkeersslachtoffers aangekomen
04 Nov 2012, 04:00
foto
Het voertuig dat over de kop sloeg en in de trens belandde, is uit het water gehaald. Drie personen uit Guyana werden gedood bij het verkeersongeval vrijdag.


De familieleden van de drie overleden Guyanezen zijn gearriveerd in Suriname, zegt gewestelijk politiecommandant Stanley Benschop aan Starnieuws. Bij een ongeval zijn vrijdag drie personen om het leven gekomen. De vierde inzittende, de oudste uit de groep, 72-jarige Vilma Lynch heeft het ongeval overleefd.

Twee andere vrouwen Charlene M. Lynch (41) en A. Isaak (53) en vermoedelijk de bestuurder, de 32-jarige man A.Saur, waren op slag dood. Benschop stelt dat de ontzielde lichamen nog niet kunnen worden afgestaan aan de familieleden. Er moeten nog enkele stukken in orde worden gemaakt en moet de procureur-generaal zijn toestemming geven om de lijken vrij te geven. Zodra de papierwinkel in orde is, mogen de familieleden de ontzielde lichamen meenemen naar Guyana waar de laatste rituelen zullen plaatsvinden.

Geen klapband
Volgens Benschop waren deze vier personen op vakantie in ons land. Ze waren op weg naar Paramaribo. Het gaat nu stukken beter met de enige overlevende van de ramp. Ofschoon haar toestand is verbeterd, is ze nog niet op de hoogte gesteld van de dood van haar dochter Charlene. De artsen hebben dat afgeraden. De vrouw werd verzorgd en verpleegd door haar dochter.

Uit het technisch onderzoek van de politie is gebleken dat het voertuig geen klapband heeft gehad. Ook de stuurinrichting was goed en verkeerde de auto in goede staat. Uit het onderzoek is komen vast te staan dat de bestuurder onveilig heeft gereden en duidelijk de weg niet goed kende, waardoor het voertuig in de trens is beland met het noodlottig gevolg.

Het district Nickerie had er ineens drie doden bij. Het ongeluk houdt de Nickeriaanse gemeenschap bezig. Anderen schrijven dit ongeval toe aan het schrikkeljaar dat zogenaamd levens zal eisen aan het einde van het jaar.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May