Kerstpottenactie Leger des Heils van start
02 Nov 2012, 21:00
foto
Majoor Vilec Thomas van het Leger des Heils en Roy van Aerde, Iamgold-vertegenwoordiger. (Foto: Raoul Lith)


Het Leger des Heils heeft vanmorgen het startsein gegeven voor de jaarlijkse kerstpottenactie op het Vailliantsplein. In Nickerie is de launch van deze actie gepland voor vrijdag 9 november bij de centrale markt in Nieuw-Nickerie.

Naast Iamgold zijn ook Staatsolie en Self Reliance bereid gevonden dit jaar als hoofddonoren voor het project op te treden. “We zullen organisaties die werk verrichten zodat sociaal zwakkeren ook aan hun trekken kunnen komen, blijven ondersteunen”, zegt Roy van Aerde, de vertegenwoordiger van Iamgold. Hij deed namens dat bedrijf de eerste donatie; een bedrag van SRD 15.000.

2000 pakketten
In 2011 werd een recordbedrag opgehaald van SRD165.000. Vorig jaar lukte het om 1800 pakketten te verstrekken, dit jaar is het streven 2000 uit te delen. Met de ingezamelde gelden worden ook diverse bejaardentehuizen, kindertehuizen en andere sociale instellingen bedacht met een pakket.

Dit jaar duurt de kerstpottenactie in Paramaribo tot en met zaterdag 15 december. In Nieuw-Nickerie start de actie op vrijdag 9 november en duurt tot en met dinsdag 18 december.
De registratie in Paramaribo is op 17 december bij het kerkgebouw van het Leger de Heils aan de Henck Arronstraat. De pakketten worden op 20 december ook op dat adres verdeeld. De registratie voor de kerstpakketten in Nickerie is op woensdag 19 december bij het kerkgebouw aan de Landingstraat. De uitgifte van de kerstpakketten is in dat district op donderdag 20 december, op hetzelfde adres.

Raoul Lith
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May