Turkije wil investeren in Suriname en regio
02 Nov 2012, 16:40
foto
De Turkse ambassadeur Ersin Ercin (links) en honorair consul Jim Bousaid. (Foto: Raoul Lith)


Turkije heeft veel belangstelling voor investeringen in diverse sectoren in Suriname. Er worden vier overeenkomsten voorbereid. Belangrijkste is een economische samenwerking. Deze zal getekend worden in Ankara, wanneer vicepresident Robert Ameerali op uitnodiging van het Europese land, volgend jaar een bezoek brengt aan Turkije.

In Suriname wonen er ruim honderd Turken (ook vrouwen en kinderen inbegrepen). De meeste van hen zitten in de casinobusiness. "Turkije is bijzonder geïnteresseerd in het Caribisch Gebied en Latijns-Amerika. Met Brazilië wordt er intensief samengewerkt op economisch gebied", zegt ambassadeur Ersin Ercin, die diverse besprekingen hier heeft gevoerd. Hij heeft als standplaats Brazilië en is nu voor de derde keer in Suriname.

Jim Bousaid, directeur van de Hakrinbank, is honorair consul van Turkije in Suriname. Ercin heeft vandaag een persconferentie belegd over zijn bezoek. Hij zegt dat Bousaid een enorme bijdrage levert om de economische en vriendschappelijke betrekkingen tussen beide landen gestalte te geven. Wanneer Ameerali naar Turkije gaat, zal ook een 'business-delegatie' met hem meereizen. De diplomaat heeft het graag dat Suriname een leidende rol vervult voor Turkije in het Caribisch Gebied en de Latijns-Amerikaanse regio. Turkije en Suriname zijn ook beide lid van de Organisatie van Islamitische Samenwerking (OIC).
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May