DNA behandelt Caribische rampenbeheersingsovereenkomst
02 Nov 2012, 01:00
foto
Deze kaart van Suriname is afgebeeld op de website van CDEMA.


De Nationale Assemblee zal vandaag om 11 uur in openbare vergadering bijeen komen. Het 'Huisvestingsplan 2012-2017' zal dinsdag in behandeling worden genomen. De regering is nog niet zover om antwoord te kunnen geven op de vragen die gesteld zijn. Daarom zal de ontwerpwet 'Agreement Establishing the Caribbean Disaster Emergency Management Agency (CDEMA) worden behandeld.

Suriname is sinds september 2009 lid van het Caribisch instituut voor rampenbeheersing, CDEMA. Het Nationale Coördinatie Centrum voor Rampenbestrijding (NCCR) heeft veel ervaring opgedaan met rampenbestrijding en kan volgens het CDEMA een belangrijk bijdrage leveren bij rampen in de Caribische regio. Er is veel logistieke capaciteit gebouwd in rampenbeheersing. Tot deze conclusie kwam de CDEMA-delegatie tijdens een bezoek aan Suriname het vorige jaar.

Het is noodzakelijk om samen te werken, waardoor de regio kan helpen wanneer een van de landen wordt getroffen en er weinig menselijke en logistieke capaciteit aanwezig is. Suriname heeft veel ervaring opgedaan bij diverse overstromingen in het binnenland en bij rukwinden. Diverse instanties zijn getraind in rampenbestrijding. De overeenkomst met CDEMA zal de samenwerking met het NCCR verder versterken.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May