Suralco levert gerenoveerde RGD-poli op
01 Nov 2012, 14:00
foto
GPP-president (in het midden) met personeel van de RGD-poli. (Foto: Suralco)


De poli van de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) te La Vigilantia is opgeleverd en overgedragen aan het bestuur van de stichting. Ruim tachtig vrijwilligers van de Suralco hebben aan dit project gewerkt. Er is ruim vijfhonderd uur besteed aan reparatie- en schoonmaakwerkzaamheden.

De opleveringsceremonie werd bijgewoond door Marcos Ramos, Alcoa's president Latin America & Caribbean Global Primary Products, waaronder Suralco valt. Ook aanwezig waren het Suralco management team, afdelingshoofden, vrijwilligers en een vertegenwoordiging van het bestuur van de Stichting RGD. "Ik ben onder de indruk, niet alleen van het werk dat verzet is door de Alcoa vrijwilligers in Suriname, maar meer nog om getuige te zijn van het enthousiasme door u gedemonstreerd tijdens 2012 Alcoa's Month of Service" , zei de topman van Alcoa.

Grote opknapbeurt
Het gebouw is gewassen en opnieuw geverfd, de wachtruimte is aangenamer gemaakt met twee plafondventilatoren, het erf is opgevuld met zand en er is een geheel nieuwe schutting geplaatst. Additioneel is ook de afvoer gedempt en daardoor een betere parkeerplaats gecreëerd voor de bezoekers en de in- en uitrit van de ambulance, meldt de Suralco in een persbericht.

De RGD polikliniek, één van de vijf in het district Para, met een staf van elf personen, heeft een uitgebreid dienstverleningspakket, een consultatiebureau voor zuigelingen, een hulpapotheek en levert zij een bijzondere bijdrage aan de gezondheidszorg in dit gebied.

Diverse projecten uitgevoerd
Month of Service (MOS) is een jaarlijks in oktober terugkerend evenement van Alcoa en wordt wereldwijd gehouden in al haar vestigingen en vormt het hoogtepunt van het Alcoa's Vrijwilligers programma. Het programma moet Alcoa employés ondersteunen in hun moeite en inzet om de kwaliteit van het leven in de gemeenschappen te verbeteren. Alcoa's MOS is dit jaar voor de zevende keer gehouden.

Meer dan 300 vrijwilligers hebben in 25 activiteiten in de districten Para, Brokopondo, Marowijne en in Paramaribo een actieve bijdrage geleverd. De activiteiten waren uiteenlopend, van het verzorgen van een bewustwordingssessie over veiligheid en milieu in Brokopondo, het bouwen van een nieuw bushuis bij Tout Luit Faut middenweg tot het opnieuw vernissen van de sporthal van het SPI, helpen aanleggen van een volleybalveld te Fort Nieuw Amsterdam en het verrichten van reparatiewerkzaamheden aan de school te Abadukondre en de H. Waaldijkschool te Moengo.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May