St. Vincentius Ziekenhuis krijgt 'crash cart' van Kiwanis
31 Oct 2012, 22:00
foto
De president van de Kiwanis Club Tourtonne, Ingrid Andries, overhandigt de 'crash cart' aan de directeur van St. Vincentius Ziekenhuis, Manodj Hindori.


Kiwanis Club Tourtonne heeft een 'crash cart' geschonken aan de kinderafdeling van het St. Vincentius Ziekenhuis. Een crash cart is een multifunctionele medische kar die alle benodigde apparaten en medicaties bevat die nodig zijn om spoedeisende hulp te kunnen bieden. In gevallen waarbij bijvoorbeeld het hart of de longen van een patiënt gevaar lopen het te begeven of een patiënt in shock dreigt te geraken, wordt de crash cart met spoed gebracht naar het bed van de patiënt. Er wordt acute hulp geboden om de organen weer op gang te brengen. Op deze manier kan een crash cart letterlijk vele levens redden, zegt het ziekenhuis.


De kinderafdeling van het St. Vincentius Ziekenhuis beschikte tot nog toe niet over een crash cart. Kinderartsen John Bilkerdijk en Nanja Braafheid benadrukken dat de hedendaagse zorg voor kinderen vereist dat alle nodige apparaten, die levens kunnen redden, aanwezig dienen te zijn in een ziekenhuis. Zij beamen dat door toenemende ernstige aandoeningen, het ziekenhuis steeds vaker geconfronteerd raakte met kinderen in ernstige nood, waardoor de behoefte aan een eigen crash cart een steeds grotere noodzaak werd. Dit apparaat betekent een grote vooruitgang voor de kinderafdeling. Algemeen directeur Manodj Hindori bedankte namens het ziekenhuis Kiwanis Club Tourtonne voor deze waardevolle geste.

Donatie samenleving
Kiwanis Club Tourtonne heeft rond de viering van het dertig jarig bestaan op 14 juni van dit jaar besloten om aan een gezondheidsinstelling een donatie te doen waarvan de samenleving, met speciale nadruk op het jonge kind, profijt zal hebben. Na selectie van verschillende voorstellen heeft Kiwanis Club Tourtonne het bedrag van US$ 7,900 beschikbaar gesteld om een speciale kinder crash cart aan te schaffen voor de kinderafdeling van het St. Vincentius Ziekenhuis.

Club president Ingrid Andries zegt dat haar club blij was dat zij met deze donatie een bijdrage heeft leveren aan de verbeterde gezondheidszorg van met name jonge kinderen in Suriname. Zij hoopt dat langdurig gebruik kan worden gemaakt van het apparaat.
Het apparaat is geleverd door Triangle Trading. Directeur Ben Yskes heeft een uitgebreide demonstratie en training verzorgd voor het personeel van de kinderafdeling. Hij heeft toegezegd dat zijn bedrijf nog enkele materialen kosteloos zal bijleveren aan het ziekenhuis.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May