Dertig lassers internationaal gecertificeerd
31 Oct 2012, 15:15
foto
De cursisten van de lassersopleiding van Staatsolie en SAO worden opgeleid om volgens internationale standaarden te werken. (Foto: Staatsolie)


De internationale certificeringsbedrijven Lloyd’s Registers en Det Norske Veritas hebben dertig lassers gecertificeerd. De gecertificeerden hebben de lassersopleiding van de Staatsolie Maatschappij Suriname NV en de Stichting Arbeidsmobilisatie glansrijk doorlopen.

Het certificaat betekent dat de lassers volgens internationale standaarden gekwalificeerd zijn om complexe stalenpijpverbindingen en constructielaswerkzaamheden uit te voeren. De werkstukken van de cursisten zijn in Nederland aan mechanische testen onderworpen door Lloyd’s Registers en Det Norske Veritas.

De geslaagden komen uit een groep van 65 geselecteerden voor de lassersopleiding. Staatsolie heeft de gekwalificeerde lassers nodig tijdens de constructiefase van zijn nieuwe raffinaderij. De gecertificeerden worden ondergebracht bij de verschillende (onder) aannemers die constructiewerkzaamheden verrichten voor het raffinaderijproject. Nu deze groep het koolstofstaal onder de knie heeft, zullen zij in de toekomst verder worden onderricht om met roestvrijstaal en chroom-/molybdeenstaal te werken. Deze materialen zullen ook worden verwerkt in de nieuwe raffinaderij.

Lloyd’s Registers heeft al eerder gewerkt met Staatsolie. In 2000 heeft het bedrijf, dat gespecialiseerd is het certificeren van werkers in de staalconstructie-industrie, de lassers die hebben gewerkt aan de pijpleiding van Tout Lui Faut naar Paranam gecertificeerd.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May