Kustwacht krijgt 3 boten voor euro 15 miljoen
31 Oct 2012, 07:00
foto


De Raad van Ministers heeft de aankoop van drie schepen voor de in te stellen kustwacht goedgekeurd. De overeenkomst met het Franse bedrijf Ocea wordt vandaag getekend op het kabinet van de president. Starnieuws verneemt dat de schepen voor ruim euro 15 miljoen aangeschaft zullen worden.

Het ligt in de bedoeling om de kustwacht dit jaar nog in te stellen, die de voorbereidingen moet treffen voor de uit te voeren operaties. De boten die gekocht worden, zullen volgend jaar maart geleverd worden. Doorgaans duurt de bouw van zulke schepen veel langer, maar Suriname kon deze vaartuigen die al gebouwd worden, betrekken.

Voor de aanschaf van de schepen is er geen openbare aanbesteding gehouden. Omdat het gaat om nationale veiligheid, is er afgeweken van de procedure voor het houden van een openbare aanbesteding. De Franse leveranciers zijn hier voor het sluiten van het contract. Starnieuws verneemt dat er een aanbetaling van 20% wordt gedaan. De kustwacht is dringend nodig voor de bescherming van de territoriale wateren van Suriname tegen piraterij. Regelmatig worden vissers beroofd op zee. Diverse vissers worden vermist die aangevallen zijn door piraten en gedwongen werden om over boord te springen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May