Abdoel ontkent grond cadeau gekregen te hebben
31 Oct 2012, 00:00
foto


Parlementariër Amzad Abdoel (Mega Combinatie/NDP), ontkent in alle toonaarden grond cadeau gekregen te hebben voor zijn bijdrage aan de behandeling en aanname van de amnestiewet in april van dit jaar. Dinsdagavond ontstond commotie in het parlement toen VHP-parlementariër Sheilindra Girjasing onthulde dat Abdoel binnen een maand na aanvraag een stuk terrein heeft gekregen ‘als cadeau’ op Leiding.

“Ik heb het terrein netjes volgens de regels aangevraagd en heb bijkans een jaar moeten wachten voordat het aan mij is toegewezen in augustus van dit jaar. De aanvraag heb ik gedaan in december 2011. Het heeft dus niets te maken met een beloning", zegt Abdoel. De commotie die er is ontstaan, begrijpt hij helemaal niet en zal er meteen werk van maken zijn naam te zuiveren en in het parlement bij de eerstvolgende vergadering opheldering te vragen.

Recht op stuk grond
Toen Girjasing de onthulling deed, was Abdoel net vertrokken uit het parlementsgebouw. De NDP-er zegt er zeker van te zijn dat hij niets oneerlijks heeft gedaan. “Ik heb als elke Surinamer die recht heeft op grond de aanvraag gedaan. Het zijn de VHP-ers die luid roepen om dit soort zaken maar tientallen hectaren hebben gekregen in hun periode en nog steeds. Ik heb slechts 1,4 hectare aangevraagd voor bebouwing en om aan tuinbouw te doen. Er is niets verkeerds hieraan”, meent hij.

Abdoel zegt dat hij een beschikking heeft waarop de datum van aanvraag en uitgifte staan vermeld. Op de beschikking die Girjasing aan parlementsvoorzitter Jennifer Geerlings-Simons als bewijsstuk heeft gegeven staat dat het ministerie van RGB, na herlezing van een beschikking van 16 augustus 2012 besloten heeft het perceelland groot 1,4556 hectare, dat ligt in het district Wanica te Leiding 8, toe te wijzen aan Abdoel. Deze beschikking is getekend door minister Ginmardo Kromosoeto op 18 september 2012.
Volgens Girjasing heeft hij kunnen achterhalen dat het inderdaad om een cadeautje gaat aan Abdoel. De VHP-er zegt erbij dat terwijl Abdoel het stuk binnen een maand aanvraagt en ook krijgt, er 27 aanvragen lopen op hetzelfde stuk terrein.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May