Girjasingh: Abdoel kreeg 14000 m2 grond cadeau van Bouterse
30 Oct 2012, 21:05
foto
Amzad Abdoel (Mega Combinatie/NDP)


Parlementariër Amzad Abdoel (Mega Combinatie/NDP) zou door de regering zijn beloond met een stuk terrein groot 14.000 vierkante meter. Dit terrein zou hij hebben gekregen als beloning voor zijn bijdrage en ondersteuning voor de in april aangenomen amnestiewet in De Nationale Assemblee. Deze onthulling deed Nieuw Front parlementariër Sheilendra Girjasingh (Nieuw Front/VHP), die de documenten als bewijs overhandigde aan assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons.

Deze onthulling zorgde vandaag voor een schokeffect in het college. Toen Girjasingh zei dat het gaat om een beloning voor het meewerken aan de amnestiewet, kon men een speld horen vallen in de vergaderzaal. Girjasingh zei dat terwijl André Misikaba (Mega Combinatie/NDP) meerdere malen in het parlement corruptie en speculatie met gronduitgifte heeft bestraft, een topper van de coalitie binnen een maand een stuk grond aanvraagt en deze ook krijgt. Het terrein is aangevraagd op 16 augustus en toegewezen op 28 september van dit jaar. Volgens de informatie van Girjasingh heeft minister Ginmardo Kromosoeto van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer, die het stuk heeft getekend niet veel keus gehad. De bewindsman zou onder politieke druk zijn handtekening hebben moeten plaatsen.

Maatregelen
Misikaba en zijn partijgenoot Rabin Parmessar, eisten dat terstond deze kwestie in details werd besproken. Beiden benadrukten dat zij voorstander zijn geweest van de amnestiewet en zich ervoor hebben ingezet, maar op geen enkele manier grond als beloning hebben gekregen. Misikaba ging zelfs zo ver te stellen dat als wat Girjasing beweert op waarheid berust er maatregelen moeten komen tegen de parlementariër. “Ook al is het iemand van mijn fractie of partij”, zei Misikaba. Meteen daarna overhandigde Girjasingh het document als bewijsmateriaal aan Simons.

Girjasingh zei erbij dat het bewuste terrein dat aan Abdoel is toegewezen al jaren wordt aangevraagd door verschillende personen. Er zijn 27 aanvragen voor het terrein. “Maar deze parlementariër uit de coalitie krijgt het binnen een maand."

Mahinder Jogi (Nieuw Front/VHP) deed een schepje bovenop door Simons te vragen of het bekend is dat een minister uit het kabinet een stuk terrein, dat hij in 1991 heeft gekregen voor landbouwactiviteiten, heeft doorverkocht. Het gaat om een terrein groot 500.000 vierkante meter. Op vragen van Simons zei Jogi dat hij het bewijs nog niet in handen heeft.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May